Bakan Kılıç; “Hatay’da Tarihi Adımlar Atılıyor”

0
168

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antakya’ya yaptıkları ziyarette Uzun Çarşı esnafını da ziyaret ederek, Ayakkabıcılar Çarşısı içinde bulunan Ahmediye camii avlusunda künefe yediler. Esnaflara selam vererek çarşıya giren bakanlar esnaflarla tokalaşarak hayırlı işler ve bol kazanç olmasını dilediler.

Ahmediye camii avlusunda esnafla bir araya gelen bakanlar orada Hatay’a yapacakları hizmetleri vatandaşlar ve basın mensupları ile paylaştılar. Hatay’da tarihi adımların atıldığını ifade eden Bakan Kılıç, kredi yurtlar kurumu olarak da Hatay’a 3 bin 50 yataklı yurtlar kazandırdıklarını dile getirerek, spor kompleksi hakkında vatandaşa bilgi verdi.

25 bin kişi kapasiteli şehir stadyumu projesinin yapıldığını dile getirerek stadyum hakkında bilgiler veren Bakan Kılıç, stadyumun renginin bile bordo beyaz olacağını ve tamamen üstü kapalı modern bir stadyumun Hatay’a kazandırılacağının altını çizdi. Stadyumun her açıdan son teknoloji ile donatılacağını ve büyük karşılaşmalara bile ev sahipliği yapabilecek bir kapasitede olacağını söyleyen Kılıç, şimdiden Hatay halkına, Hatay’ın sporuna ve Hatayspor takımına hayırlı olmasını diledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise orada yaptığı konuşmada Hatay’ın çılgın projesi olan Amanos tünelinin maliyetinin 800 milyon olduğunu ve şimdiye kadar yapılan en büyük yatırımın olacağını dile getirdi.

Orada kısa birer konuşma yapan Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği başkanı Kadir Teksöz ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin yapılan yatırımlardan dolayı iki bakana da sonsuz teşekkürlerini sundular.

Teksöz’den, Bakan Kılıç’a Ayakkabı

HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Antakya’da imal edilen ve nam salan ayakkabılardan bir çift hediye etti. Antakya’daki ayakkabıcık sektörü hakkında bir açıklama yapan Teksöz, günde 50 bin ayakkabı üretildiği Antakya’da ayakkabı sektörünün git gide geliştiğini kaydetti. Bakan Kılıç ise aldığı hediyeden dolayı mutlu olduğunu ve ayakkabıcılıkta bu azim ve kararlılıkla daha ileriye gidilebileceğine inandığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here