Bakan Eroğlu; “Dereyi Çiçek Yapacağız!”

0
78

bakan-bld ziyaret1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve belediye meclis üyeleri, belediyeyi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu belediye kapısı önünde çiçekle karşıladılar. Gerçekleştirilen ziyarette Belediye Başkanı Dingil, İskenderun’un sorunlarını anlattı ve kentin kanaya yarası olan Feyezan kanalı projesine onay vermesini istedi. Bakan Eroğlu da, projeyi inceleyeceğini belirtti.

“Türkiye’de Veysel, İskenderun’da Seyfi Baba!” söylemi ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’u karşılayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kenttin sorunları hakkında bilgi verdi. Başkan Dingil; “İskenderun halkı iktidarın nimetlerinden faydalanmak için sizlerin de desteğini bekliyor. O bakımdan İskenderun’un beklentisi yüksek. Sizin gibi babacan bir bakan var. Yıllardan beri İskenderun’un kanayan yarası olan Feyezan Kanalı ile ilgili projemiz var. Sizin onayınız ile bu dertten kurtulmuş olacağız” dedi. Slayt eşliğinde feyezan kanalının mevcut durumu ve projenin hayata geçmesi ile yeni halini tanıtan Başkan Dingil; “Bu projeyi onaylarsanız direk cennete gidersiniz” diyerek, yüzyıllık sorun için destek istedi.

bakan-bld ziyaret2

Projeyi feyezan kanalı değil de Aşkarbeyli Deresi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu; “Aşkarbeyli Deresi konusunu yakından biliyorum. Derenin üst tarafında yapay gölet yapılmasında fayda var. Bu proje şehrin gerdanlığı olacak. Fakat dere boyunca etrafının açılması gerekir. Dereyi çiçek yapacağız” derken, bu projeyi inceleyeceğini söyledi. Belediye Başkanı Dingil, bunun bilincinde olduklarını ve etrafının istimlak edileceği belirtti.

İskenderun’un diğer konularına da değinen Bakan Eroğlu; “İskenderun’un su meselesi ile ilgili arıtma tesisi geçen yıl bitecekti fakat ihaleyi alan müteahhittin iflas etmesi bizi büyük sıkıntıya soktu. Ama en kısa zamanda bu bölgeye Aslantaş’tan su verilecek” dedi. Bakan Eroğlu, katı atık çöpleri için en uygun ormanlık alanda depolama için bir yer verilmesi ve ağaçlandırılacak yerlerin ağaçlandırılması konusunda bölge müdürüne talimat verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here