Bakan Ergin; “Çılgın Projeye 2014’te Başlanacak!”

0
98

akp iftarAk Parti’den Geniş Katılımlı İftar Yemeği

Ak Parti İskenderun İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti hükümetinin bugüne kadar ilimize yaptığı yatırımları ve gelinen noktayı değerlendirdi. Bakan Ergin, Hatay’ın da çılgın projesi Amanos Tüneli için yer teslimi yapıldığı ve 2014 yılı başlarında tünelin yapımına başlanacağını belirtti.

Grand Plaza’da önceki akşam Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Ak Parti İl Başkanı, çevre belde belediye başkanları, partililer ve işadamlarının da katılım gösterdiği Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatının iftar yemeğine yoğun ilgi vardı. İftar yemeğinde iktidara geldikleri günden bu yana yapılan hizmetleri anlatan ülke genelinde yapılan hizmetlerden de söz eden Bakan Ergin, ilimizde yapılan ve yapılacak olan hizmetlere de değindi.

akp iftar2

Hatay’ın çılgın projesi olan Amanos Tüneli ile ilgili son gelişmeleri anlatan Bakan Ergin; “İskenderun ve çevresinde bir karış yatırım yapacak yerimiz yok. Olsa şuanda 30 milyarlık yatırım yapacak yatırımcı var. O nedenle bizde Amanos Tüneli ile Kırıkhan ve Hassa çevresinde yatırım yapacak geniş alan ve olanak var. Bunun içinde Hatay’ın çılgın projesini ürettik. Projenin ihalesi ve yer teslimi yapıldı. 2014 yılında yapımına başlanacak. 700 trilyon tutarında bir yatırımdır. Hatay’da yapılan yatırımlardan en yüksek maliyete sahip bir projedir. Bu yatırım ile İskenderun’a 3-4 tane İskenderun katacaktır” dedi.

Hatay’da yaşanan olaylara da kısaca değinen Bakan Ergin, ülke gerçek gündeme koşarken, suni gündeme çekmenin hiç kimsenin yararına olmayacağını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here