CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya; “Gençliğimizle Gurur Duyuyoruz”

0
77

akkaya parti1CHP İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya dün CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Akkaya, ilçe teşkilatındaki ziyarette CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme ve partililerle bir araya geldi.

Buradaki konuşmalarında Gezi Parkı eylemlerine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Akaya; “Gençler demokrasi için alanlara çıktılar. 5 gencimiz öldü ve binlerce insanımız yaralandı. Ölen gençlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Parti olarak demokrasi ve özgürlükler peşinden koşan kitlelerin hep arkasında olduklarını da belirten Akaya; “Gezi olaylarında da demokrasi ve özgürlüğün bastırıldığı bir süreç yaşadık. O gençler sadece demokrasi ve özgürlükleri için mücadelelerini sokağa taşıdılar. Biz gençliğimizle gurur duyuyoruz. Önceden apolitik dediğimiz gençlik demokrasi ve özgürlük için alanlara inerek bizleri mahcup ettiler” diyerek tüm eylemci gençleri takdir etti.

Gezi Parkı protestolarında eylemcilere yapılan sert müdahaleyi ve hükümetin bu gençlere olan tutumunu eleştiren CHP’li Akaya; “Güneşi balçıkla sıvayamazsınız!” değerlendirmesinde bulundu.

akkaya parti2

İsdemir Grevini Destekliyoruz!

Ziyaretin devamında, basın mensuplarının İsdemir’de devam etmekte olan grev hakkında sorularını da yanıtlayan Akaya; “İsdemir işçisi bu taleplerinde sonuna kadar haklıdır. Çünkü İsdemir işçileri, zamanında sırf işyerinin menfaati için maaşlarından feragat ettiler. İsdemir’deki grevi sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de işçi sorununun en büyük sebebinin alınan hakların mücadele sonucu kazanılmadığını söyleyen Akkaya; “İşçi sınıfının aldığı haklar, mücadele sonucu kazanılmış bir hak değildir. Elde edildiği zannedilen bu haklar darbeler sonucu verilmiştir. Yine aynı şekilde darbeler sonucu bu haklar işçilerin elinden alınmıştır. Dikta rejimleri en ufak bir karşı çıkışa, en ufak bir protestoya karşı çıkarlar. Çünkü insanların gözlerinin açılmasını istemezler” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here