Atlantis Yüzme Havuzunda Cankurtaran Kursu Başladı

0
411

cankurtaran kursuHarbiye Atlantis Yüzme Havuzunda 13 Eylül Cuma günü Bronz Gümüş Altın ve yenileme cankurtaran kursları başlıyor. Kurslar, Harbiye Atlantis Yüzme Havuzunda, Hatay Yüzme İl Temsilcisi yardımcı eğitmen Murat Şaydak ve Cenk Göllü tarafından verilecek.

Konu ile ilgili bilgiler veren Murat Şaydak; “Ülkemizde Cankurtaran eğitimi konusunda yetkili kuruluş TSSF – Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’dur. TSSF dünyada Cankurtarma ve İlkyardım eğitimlerini vermekle yetkili tek organizasyon olan ‘ILS – Uluslararası Cankurtarma Federasyonu’nun Avrupa kanadına (ILSE: Avrupa Uluslararası Cankurtarma Federasyonu) onaylı olduğu için tüm dünyada geçerlidir.

Bizlerde TSSF’ye bağlı olarak çalışan resmi Cankurtarma ve İlkyardım eğitim merkeziyiz. Merkezimizde Cankurtaran eğitimleri ILS/TSSF eğitim standardına göre, uzman cankurtaran eğitmenler tarafından verilmektedir. Turizm Bakanlığı Yönetmeliğine göre, Mavi bayrak almış sahiller, GSGM (Gençlik Spor Genel Müdürlüğü) yönetmeliğine göre belediyelerden ruhsat almış olan spor merkezlerinin havuzları gibi tüm su alanlarında yetkili cankurtaran bulundurulma zorunluluğu vardır. 

Cankurtaran eğitimleri yüzme ve cankurtarma teknikleriniz yanı sıra acil müdahale ve ilkyardım tekniklerini de içermektedir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here