Arsuz’da Karayoluna Yeni Alternatif Geçiş Yolu

0
120

arsuz-alternatif yol1Arsuz Belediyesi, Çetillik kavşağındaki trafik yükü ile kaza riskini azaltmak, can ve mal kaybını önlemek amacıyla Akçalı Mahallesi Çamçiftlik mevki ile Çetillik yolunu birbirine bağlayarak, karayoluna yeni alternatif geçiş yolu oluşturmak için başlattığı çalışmaları hızla sürdürüyor. Yoğun olarak kullanılan karayolunu önemli ölçüde rahatlatacak olan yol çalışmasını Başkan Yardımcısı Sedat Deveci ile birlikte inceleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yeni alternatif geçiş yolunun mümkün olduğunca erken bitirilmesi talimatı verirken, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne yazdıkları son yazıyla da kavşaklarla ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdiklerini söyledi.

Başkan Nazım Culha, karayolları sorumluluğunda olan Arsuz yolunun trafik akışını sağlıklı ve güvenli bir sisteme kavuşturmak, can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne yazılı olarak sundukları bazı sorunları da şöyle dile getirdi:

“Akçalı ve Çetillik kavşağı gibi bazı kavşaklar dikey gelen yolları karşılamakta ve bu yüzden ters yönden gelen araçlar tehlike arz etmektedir. Çengen kavşağı ve Gökmeydan kavşağı gibi bazı kavşaklarda da yoğunlaşan trafikten dolayı sinyalizasyon çalışması yapılması gerekmektedir. Yol boyunca da yeteri genişlikte emniyet şeridi ve yolcu indirme-bindirme yeri bırakılmamıştır.

Ayrıca, bazı bölgelerde yapılmış olan kaldırımlar zaten yeterli olmayan emniyet şeritlerini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Özellikle yaz mevsiminde kent civarında yaşayan insanlar ile dışarıdan gelen vatandaşlar denize girmek amacıyla kıyı boyu parklanmalar yapmaktadır. Bu araçların yol boyunca park etmesi trafiği ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Bu tehlikenin ortadan kaldırılması ve denize giren vatandaşların da güvenliği açısından yolun deniz tarafında otopark alanları ile yaya yüzme yollarının oluşturulması kentimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Tüm bu sorunların çözümüne yönelik gerekli proje ve yapım çalışmalarının yeniden değerlendirilerek yapılması kentin gelişiminin yanı sıra yaşanabilecek can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi anlamında da ciddi önem arz etmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here