Arsuz Belediyesinden ‘Sokakta Satranç Var’ Projesi

0
134

sokakta satranç1Türkiye’de İlk Kez!

Arsuz Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliğiyle bu yıl Arsuz’da ikincisi düzenlenen ve dört gün süren Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası kıyasıya mücadelenin ardından sona erdi. 21 ilden 117 sporcunun yarıştığı Türkiye Hızlı Satranç Şampiyonası’nda açık kategoride Cankut Emiroğlu, 16 yaş ve altı kategorisinde ise yine geçen yılın şampiyonu Önder Perçin şampiyon olurken, Türkiye Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda ise şampiyonluğunu ilan eden isim Denizcan Temizkan oldu.

Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı’nda düzenlenen törene Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) Başkanı Gülkız Tülay, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oğuzhan Kılınç, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban, şampiyona sponsoru hayırsever işadamı Mişel İlbasan ve eşi Tatyana İlbasan, belediye meclis üyeleri, veliler ile birlikte turnuvada görev alan antrenörler, gözlemciler ve hakemler katıldı.

sokakta satranç2

Hatay Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban, açılış konuşmasına Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası’nın yanı sıra, Türkiye’de ilk kez “Sokakta Satranç Var” projesinin Arsuz sokaklarında hayat bulmasına imkân tanıyan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek başladı. Arsuz’da satranç sevgisinin sokağa taştığı ve oldukça renkli görüntülerin yaşandığı ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliğiyle, satranç sporuna duyulan ilginin gözler önüne serildiğini söyleyen Daban, 7’den 77’ye her yaş grubunu sokaklarda satrançla buluşturan etkinliğin Hatay’ın tüm ilçelerinde yapılacağını dile getirdi.

“Sokakta Satranç Var” Kentin Dokusuna Yakıştı…

“Gönüllerin başkanı, hizmet adamı” anonsu ile konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise şampiyonanın takım çalışmasının, ekip ruhunun, centilmenliğin ve başarmanın önemini gözler önüne serdiğini belirterek; “Çok ciddi bir organizasyonun ilçemizde başarıyla tamamlanmasının sevincini yaşıyoruz. Arsuz Belediyesi olarak, sadece altyapı-üstyapı yapma mantığıyla hareket etmiyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif her türlü katkının da içinde olmaya özen gösteriyoruz. Satranç da, zekayı geliştiren, hızlı hareket etmeye ve düşünmeye teşvik eden bir spor. Türkiye Satranç Federasyonu’nun satrancı sokaklara taşıyan yepyeni projesi “Sokakta Satranç Var!” Projesi Türkiye’de ilk defa ilçemiz Arsuz’da hayata geçti.

sokakta satranç3

Bununda gururunu yaşıyoruz. Bir proje kentin dokusuna ancak bu kadar yakışır. Bu proje şehrimize çok yakıştı. Geleneksel olarak gerçekleştireceğimiz turnuva da her yıl daha profesyonelleşerek ve gelişerek yapılıyor. Şampiyonada ter döken ve beyin yoran sporcular ve aileleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Yapılan konuşmaların ardından, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, şampiyonaya desteklerinden dolayı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’e ve şampiyona sponsoru işadamı Mişel İlbasan’a teşekkür plaketi sundu.

Daha sonra şampiyonada her iki kategoride de ilk üçe giren sporculara madalya ve kupaları ile ilk on sırada tamamlayan sporculara ödülleri törenle takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here