Arsuz Belediyesi Personeli’ne ‘Stratejik Plan ve Kurumsallaşma Eğitim Semineri’ Verildi

0
205

arsuz-kurumsallaşmaArsuz Belediyesi’nin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın desteğiyle Teknik Destek Programı Kurumsallaşma Eğitimleri kapsamında düzenlediği ‘Stratejik Plan ve Kurumsallaşma Eğitim Semineri’ sona erdi. Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd Doç. Dr. Arıl Cansel tarafından belediye personeli ve birim müdürlerine iki gün boyunca verilen seminerde stratejik planın önemi, kurumsallaşma, kurum içi iletişim, motivasyon, kurum kültürü, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konuları ele alındı.

Belediyeler için kurumsallaşmanın en önemli belgesinin stratejik plan olduğunu ifade eden Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd Doç. Dr. Arıl Cansel, etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve hesap verebilir hizmet yürütmek ve kurumlardaki işleyişi sürdürmek için öncelikle bir sistem belirlenmesi gerektiğini belirterek, bu sistemin izleyeceği yol haritasının yine stratejik plandan geçtiğine dikkat çekti ve ıslarla stratejik planın önemine vurgu yaptı.

Kurum kültürünü de bir kurumun kimliğini ve duruşunu belirleyen paylaşılmış değer ve inanış olarak tanımlayan Cansel, bu kültürün personel değişikliği yaşansa da aynı kurumda yıllar boyu devam edeceğinin altını çizerek, Türkiye’deki kurumlarda kolektif kültürün benimsendiğini ifade etti.

Belediye personeli ile birlikte, belediyenin zayıf ve güçlü yönlerini de masaya yatıran Arıl Cansel’e seminerin sonunda Arsuz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır katılımından dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here