Arnavutluk’ta ‘İskenderun Cami’ Açılışı

0
380

arnavutluk cami1Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Kardeş Şehir Projesi’ kapsamında İskenderun’un ‘Kardeş Şehri’ olan Arnavutluk’un İşkodra şehrinde İskenderun Camii açıldı. İskenderun İlçe Müftülüğü öncülüğünde vatandaşların desteğiyle yaptırılan caminin açılışı münasebetiyle Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan Arnavutluk’a gitti.

Arnavutluk’a giden Kavillioğlu ve Taştan, cami açılışı öncesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Hatay İl Müftüsü Kavillioğlu, Arnavutluk Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek ile birlikte önce Arnavutluk Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ziyaret etti.

arnavutluk cami2

‘Kardeş Şehir’ projesi kapsamında İskenderun İlçe Müftülüğü öncülüğünde vatandaşların desteğiyle yapılan İşkodra İskenderun Camii’nin açılışı da coşkuyla yapıldı. Açılışa, Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ilimizi temsilen İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, misafir il müftüsü olarak da Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve Arnavutluk Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek, Arnavutluk Diyanet İşleri Başkan Vekili Buyar Spahiu, İşkodra Müftüsü Muhammed Sytari, bölge valisi, belediye başkanları ve büyük bir halk topluluğu katıldı.

Açılışta, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından protokol konuşmalarına geçildi. İşkodra Din Hizmetleri Müşaviri Şaban İşlek, caminin mimari özellikleri hakkında da bilgiler verdi.

Protokol konuşmalarının ardından İşkodra İskenderun Camii’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Cuma Namazı kılındı. Cuma hutbesini İşkodra Müftüsü okudu. Cuma namazını ise İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan kıldırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here