Dudu; “Bayramlarımız En Kutsal Değerlerimizdir”

0
52

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kurban Bayramları nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayarak; “Milli ve dini bayramlarımız en kutsal değerlerimizdir” dedi.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü ile Kurban Bayramının art arda gelmesinin çok güzel bir tesadüf olduğuna işaret eden Milletvekili Dudu; “Birisi ulusal bağımsızlığımızın, demokrasimizin, diğeri de inancımızın, kardeşliğimizin ve dayanışmamızın en güzel bayramlarıdır. Halkımızı din, mezhep, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bir arada tutan bu özel günlerde yaşananları, hissedilen duyguları yılın her günü yaşamak, ülkemizde ve dünyada barış, kardeşlik duygularını yükseltmek gerekir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uluslar arası güçlerin ülkemizde ve bölgemizde oynadığı oyunların oluk-oluk kardeşkanı akıttığı günlerde kutladığımız bu kutsal ve önemli günlerin değerinin daha da artmakta olduğuna değinen Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu mesajının devamında şunları söyledi;

“Bizlerin unutmaması gereken en önemli nokta tüm insanların kardeş olduğudur. Çünkü biz birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Biliriz ki, bayramlar kardeşliktir dayanışmadır, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşmaktır. Yine biz biliriz ki, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet olmazsa, olmazımızdır. Çünkü Cumhuriyet bağımsızlıktır, Özgürlüktür, demokrasidir. Bu gün ülkemizde dini değerlerimizin yaşatılması da Cumhuriyet sayesinde mümkün olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir ayrımın gözetilmediği, kardeşkanlarının akıtılmadığı bayram gibi bayramlarda buluşmak dileğiyle, tüm Türkiye’nin Cumhuriyet ve Kurban Bayramlarını, ayrıca tüm İslam âleminin Kurban Bayramının kutlarım.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here