Ali İsmail’i Dövenler Yakalandı

0
61

eli sopalılarGezi Parkı eylemlerinde Eskişehir’de yediği dayak yüzünden hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesi olayı ile ilgili 3 yeni tanık ortaya çıktı. Öte yandan yapılan incelemeler sonunda Korkmaz’a saldıranlar tespit edildi. Bu kişilerin polis olmadığı, sivil kişiler olduğu ve bunların gözaltına alındığı öğrenildi.

Eskişehir’de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı protestoları sırasında ara sokakta gaz maskeli, coplu ve sopalı 5-6 kişi tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra ölen Ali İsmail Korkmaz olayında saldırganların tespit edilerek gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmayı yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayın olduğu bölgedeki 2 işyerine ait güvenlik kamerası görüntülerini ayrıntılı olarak inceledi. İnceleme sonunda Korkmaz’a saldıranlar tespit edildi. Bu kişilerin polis olmadığı, sivil kişiler olduğu ve bunların gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada, olayla ilgili 3 tanığın ortaya çıktığı belirtildi. Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir Sanayi Sokak’ta ellerinde cop, beysbol sopası ve sopalarla en az 6 kişi tarafından dövüldüğünü anlatan tanık daha önce Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek gördüklerini anlatmıştı. Bu tanığın daha sonra can güvenliği endişesi ile gizli tanık olma talebi, savcılık tarafından “işlenen suçun örgütlü olmadığı” gerekçesiyle reddedilmişti.

Yeni Tanıklar Ortaya Çıktı

Soruşturmayı yürüten Eskişehir Başsavcılığının görevlendirdiği bilirkişi, Korkmaz’ın dövülmesi ile ilgili civardaki 40 işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemiş ve 11 kamerada sivil polis olduğu düşünülen gaz maskeli bazı kişiler ile yanlarındaki bazı kişilerin cop ve beysbol sopaları ile göstericileri dövdüğüne ilişkin görüntüler elde edilmişti. Ancak Korkmaz’ın dövüldüğünü gösterebilecek andaki Beşik Otel kayıtlarında 18-20 dakika arası bir silinme olduğu anlaşılmıştı. Ayrıca olay yerindeki fırın ve hırdavatçıdan gelen diskler ise boş çıkmıştı.

Bütün bu olumsuz gelişmelerin ardından soruşturmada ilerleme sağlayabilecek önemli bir gelişme yaşandı. Olay gecesi Sanayi Sokak ve civarında bulunan ve bilirkişi raporunda “sivil polis olduğu sanılan kişilerle yanındaki vatandaşların” göstericileri dövdüğünü gören yeni tanıklar ortaya çıktı. En az üç kişi oldukları belirtilen bu tanıkların önümüzdeki günlerde savcıya ifade verecekleri belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here