Başkan Altay: “Sistemin En Büyük Sıkıntısı Fiziki Yetersizlik”

0
104

eğitim bir sen açıklama52012-13 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim Bir-Sen İskenderun Temsilciliği Başkanı Mehmet Altay, bununla birlikte yeni uygulanan 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemine de değindi.

Başkan Altay, ilk yılında sistemin alt yapı yetersizliğinden sorunlar yaşandığına dikkat çekerken; “Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanmaya başlanan 4+4+4 sistemi eğitim öğretimi büyük ölçüde etkiledi. Öğretmen atamalarında sıkıntı yaşandı, okullardaki dönüşüm problemleri, ilk ve ortaokulların aynı binada hizmet vermesi, bina yetersizliği en büyük sıkıntı buydu.

4+4+4 sisteminin en büyük sıkıntısı altyapı ve fiziki yetersizlikten kaynaklanıyor. Bu sistem uygulanmadan önce gerekli alt yapının oluşması gerekliydi. Özellikle İskenderun’da eğitim öğretimin verileceği binalar yetersiz. Bunun giderilmesine yönelik merkez ve beldelerde 17 tane yeni okul binası yapılacağı söyleniyor. 17 okulunda İskenderun için yetersiz olduğunu düşünüyorum. 4+4+4 sisteminin önündeki problemlerin rahatlaması için 17 okul dışında 20 tane daha okul yapılması gerekir.

4+4+4 sistemi için fiziksel yetersizlikler ve öğretmen atamaları sorunu giderildiği taktirde yeni eğitim sistemini destekleriz. Çünkü ilk yılda alt yapı yetersizliği büyük sorun olmuştur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here