Aktay ve Sentez

0
70

“Vur Abalıya!” Vurdukça pirim yapıyor, sesi çıkmıyor, çıkacak hali de kalmadı, güçsüz mecalsiz düştü. Sahip çıkacak kimsesi de yoktur. Sahip çıkacak, sadece Allah(cc)’ı ve övgüsüne mazhar olduğu şefaatçi Peygamberi kaldı. ABD vuruyor, AB vuruyor, PKK durmadan vuruyor. Diaspora tekrar saldırıya başladı. Yarın soykırım ve tazminatla beraber toprak talebi ile karşında olacak.

Benim can ciğer olduğum Kürt Kardeşimi asla temsil etmeyen terör örgütü ve destekçilerinin, Diyarbakır’da geçen yıl yaptıkları nevruz mesajı adı altında ‘Önder Öcalan’ gösterisi ve iki hafta önce Barzani daveti ile bölücü hainlerin de katılımı ile sözde sanatçı iki gereksizin, Ahmet Kaya sevdasını dillendirmeleri, yaptıkları düet, ne yenilir ne yutulur cinstendir. Milletin gözüne baka-baka, ballandırılarak anlatılanlar, PKK’lıların taleplerinin kabulü gibi idi. Adı süreç; alınmaya başlanan netice şehit gelmediği, terörün duracağı ve ülkenin huzura kavuşacağı… Bunu kim istemez, istemeyeni arasan da bulamazsın. İstemeyen dış güçler ve yandaşlarıdır.

Nasıl olsa ses çıkmıyor, çıt yok, vurmaya devam et. Bu güzel ülkemin kurucu unsuru, beş bin yıllık bir tarihe sahiptir. Türk Milletine hiç çekinmeden, sıkılmadan ve utanmadan, ar damarı çatlamış olmalı ki ‘Böyle bir Millet yoktur, Türk diye bir şey yoktur, Türk bir Sentezdir’ diyor. Sentez, parçaların, bölüklerin ayrışmışların, onun, bunun, şunun birleşmesidir. Bir bütün haline gelmesidir.

Sosyolog olduğu ve Profesör unvanına da sahip olan, Aktay soy isimli bu zat, necip Türk Milletine ‘sentez’ diyor. Yani birleşmelerden meydana gelmiş bir millet demek istiyor. Açıkçası küfrediyor, aşağılıyor. Maalesef bu kişi bir siyasi partimizin yönetiminde ve yüce meclistedir. 36 etnik guruptan birisiydi diyen bir İl Başkanı da ‘Hepimiz bu etnik guruba dâhil edilecektik’ babında, nerdeyse hepimiz Türkleştirilecektik diyordu.

Bu daha da ileri giderek, onun bunun birleşmesinden meydana gelmiş bir sentezdir diyerek en büyük hakareti yaptı, çıt yok sessizlik. Ben bu adamın soy ismine baktığımda Aktay, yani yavru beyaz at diye anlıyorum. Türk Milletinin en çok sevdiği, ulaşım ve savaşta kullandığı hayvan türü At’tır. Kısrak diye bilinen dişi ile Beygir diye bilinen erkeğinin birleşmesinde doğan yavruya tay denir. Bu da dişi veya erkek olabilir. Atın merkeple birleşmesinden doğana da Katır denir. Bizim Kurtuluş Savaşında kullandığımız “Süvari” Birliklerinin en değerli varlıkları idi. Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin de Bozkırlardaki kıymetli ulaşım ve binek aracıdır.

Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, bitirilemeyecek ve tüketilemeyecek! Bu Milletin yardımcısı Yüce Yaratanıdır diyerek, hoşça kalın Allah(cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here