“AKP Seçim, PKK Prestij Kazandı, Türkiye Kaybetti”

0
77

şefik çirkin açıklama2MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin Çözüm Sürecinin Bittiğini Söyledi…

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir basın toplantısı düzenleyerek çözüm sürecini değerlendirdi. Çözüm sürecinin bittiğini öne süren Çirkin; “Çözüm süreci AKP’ye seçim, PKK’ya prestij kazandırmıştır ama Türkiye kaybetmiştir” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında aslında çözüm süreci diye bir şeyin hiç olmadığını savunan Milletvekili Çirkin; “Aslında çözüm süreci diye bir şey yoktu. Olmayan çözüm süreci tamamen bitti, ancak taraflar, cayanın kendileri olmadığını göstermek için klasik taktikler uyguluyor” şeklinde konuştu.

Türk milletinin bölünmeyi asla kabul etmeyeceğini sözlerine ekleyen MHP’li Vekil Çirkin; “MHP, Türkiye’yi, içinde bulunduğu durumdan kurtarmak adına demokrasiyi esas alır. Tüm olanlara rağmen demokrasiden sapmamak, parlamenter sistemin kendine verdiği imkanları zorlamaktadır. Ancak bu kimseyi yanıltmasın. Hukukun, demokrasinin meşruiyetin bize verdiği yetkileri, bu milleti birbirine düşürmemek ve bu devletin yıkılmaması için sonuna kadar kullanacağız. Bunların bittiğini hissettiğimiz gün her türlü gayri meşruiyet bizim için meşruiyet olur. Çünkü o zaman kural kalkar, kim güçlü o zaman görürüz, kimse şımarmasın” diyerek sert konuştu.

“Delikanlı Ol, Bir Daha Anıtkabir’e Gitme”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Atatürk de yeni Türkiye demişti’ dediğini anımsatan Milletvekili Çirkin; “Güya onun yolunu takip ediyor. Bir ülkeyi soymanın, bölmenin her türlü rezilliği yapmanın metası olarak kullanmadıkları bir Atatürk kalmıştı. Madem sevmiyorsun bari delikanlı ol bir daha Anıtkabir’e gitme. O’nun sana ihtiyacı yok. Atatürk’e milleti yeter. Ancak bu anlayışla gidersen bunun bedelini ödeyeceksin. Bir iktidar değişikliğinde o saraydan çıkamayacaksın, yurt dışına çıkamayacaksın” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here