“AKP Hükümeti Vatandaşını Rant Uğruna Feda Ediyor”

0
50

tırlar bekliyorCHP’li Vekil Eryılmaz, Limanlarda Bekletilen Tır Şoförlerinin Mağduriyetlerini Yeniden Gündeme Getirdi…

Suudi Arabistan ve Mısır’da mağdur edilen Tır şoförleriyle ilgili basın açıklaması yapan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, şoförlerin yaşadığı sorunları defalarca gündeme getirmesine rağmen ilgili bakanlık nezdinde hiç bir girişimde ve sorunların giderilmesine yönelik herhangi bir çalışmada da bulunulmadığını vurguladı.

Suriye yolunun kapanması üzerine Ro-Ro seferleriyle ihracat yapmaya çalışan insanların bu kez de limanlarda çıkarılan sorunlarla boğuşmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden Milletvekili Eryılmaz, tır şoförlerinin mahsur kaldıkları limanlarda kendilerine yardım edilmesini beklediklerini kaydetti.

CHP’li Vekil Eryılmaz; “Suudi Arabistan’ın Tebük kentinde bulunan Duba limanında yüzlerce Türk Tır şoförümüz aradan aylar geçmesine rağmen hala kendilerine sahip çıkılacağı günü sabırsızlıkla beklemektedir. Şu anda TIR şoförlerimizin limandan dışarıya çıkmalarına izin verilmediğinden dolayı kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma gelmiştir. Neden tutulduklarını da net olarak bilmemektedir. Bağlı bulundukları firmanın borcu nedeniyle tutulduklarını söyleyenler olduğu gibi Türkiye’den İsrail’in Hayfa limanına Ro-Ro seferi düzenlenmesine tepki olarak Türk Tırlarının limanlarda bekletildiğini iddia edenler de olmuştur. Deniz yoluyla yapılan seferlerde gemilerin azlığından yakınan Türk TIR şoförlerimiz, kapasite sorunu ve haftada 1 kez yapılan seferler nedeniyle mağdur olduklarını sürekli dile getiriyorlar. Bir aydır yollarda olmalarına karşın Türkiye’ye ulaşamamaktan yakınan şoförlerimiz, ‘2 gemi birden yola çıksa bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Dar kapasiteli gemilerle haftada bir kez yapılan seferler çözüm olmadı. Aşırı bir yığılma, ilgisizlik ve anlamsız bir bekleyiş söz konusu. Taşıdığımız sebze ve meyve araçlarımızda çürüdü. Taşıdığımız yükler zamanında yerine ulaştırılamadığı gibi bu sorunlardan kaynaklanan her türlü zarar da bizlere fatura ediliyor. Mağduruz’ dediler” diye konuştu.

Firmaların borçlu olduğu yönündeki iddiaların tırların bekletilmesine gerekçe olamayacağının da altını çizen Milletvekili Eryılmaz, Ak Parti Hükümetini vatandaşını rant uğruna feda etmekle suçladı. Milletvekili Eryılmaz; “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu sorunlardan haberdar mıdır? Son süreçte Sisa Denizcilik’e ait Olympus Gemisi, Adabiya Limanı’nda arıza yapınca bölgede bulunan 500’e yakın Türk TIR’ı mahsur kalmıştır. Sürekli gündeme getirdiğimiz bu sorunlar çeşitli soruları da beraberinde getiriyor. İlgili bakanlık yeterli filolara sahip olmayan ve sürekli ihracatçı ve nakliyecilerimizi mağdur eden bu şirketlere izin verirken Rant hesabı mı yapmıştır, bu izinler hangi kriterlerle verilmiştir? Kapasiteleri talebi karşılıyor mu? İhracatçı ve nakliyecilerimizi mağdur eden firmalara yönelik herhangi bir yaptırım yapılması düşünüyor mu?

Gelinen nokta Ortadoğu’ya ihracat yapan firmalara kayıtlı Türk Tır’larının kaderlerine terk edildiğini gözler önüne sermektedir. AKP hükümeti sorun çözmüyor, vatandaşını rant uğruna feda ediyor. İzlenen politikaların sonuçlarını nakliyeci ve ihracatçılarımıza fatura ediyor. Hükümetin bu fütursuz politikaları ihracatçı ve nakliyeci sektörlerini iflasa sürüklemektedir.  Bu durum asla kabul edilemez. Bu sorunların derhal çözülmesi için yetkililere sorumluluğunu tekrar hatırlatıyor ve göreve davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here