Gelişim Hastanesi, Hatay’da Bir İlk’e İmza Attı

0
602

gelişim hastanesi1Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Celkan ve Op. Dr. S. Kıvanç Bayatlı ile deneyimli ekibi Hatay’da bir ilk’e imza attılar.

55 yaşındaki Oruç Sarıca, Mitral kapağındaki ileri derecede ciddi yetmezlik ve ritim bozukluğu teşhisiyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvurdu. Kalbin ritim bozukluğu olan bölgesinin 55 dereceye kadar soğutularak yapıldığı ve kalp kapağı değiştirmeden, mevcut kapakta onarım yapılarak gerçekleştirilen cerrahi operasyondan sağlıklı bir şekilde çıkan Oruç Sarıca, böylesi zor bir ameliyatın İskenderun’da yapılabiliyor olmasının büyük bir şans olduğunu belirterek, Gelişim Hastanesi yönetimine ve Doçent Doktor Adnan Celkan ve ekibine teşekkür etti.

Hatay’da bir ilk’i gerçekleştirirken çok önemli bir operasyonu Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden yan Doçent Doktor Adnan Celkan, Türkiye’de bir yıldır uygulanan, Hatay’da ise ilk kez yapılan bir operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Celkan cerrahi operasyonla ilgili şöyle konuştu: “Hastamız Oruç bey bize nefes darlığı, çabuk yorulma şikayetleriyle başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde kalbin 4 kapağından biri olan mitral kapakta ileri derece yetmezlik olduğunu ve bir ritim bozukluğu olduğunu gördük ve ameliyat etmeye karar verdik. Geçirdiği bu süre içerisinde kalp kapağındaki yetmezlik kalbine oldukça hasar vermiş. Kalbin kasılma gücünde kasılmasında ciddi bozulmalara neden olmuş. Bu nedenle riskli olarak onu ameliyata aldık. Ameliyatta hastamızın kalp kapağındaki sorun özel bir teknikle giderildi. Herhangi bir kapakla değiştirilmeden, kendi kapağına bir takım işlemler yapılarak onarıldı. Kalbin geometrisi bozulmamış oldu.

İkinci özel bir işlem bu ritim bozukluğu için yapıldı. Bu ilimizde ilk kez yapılan işleme biz KRIO ABLASYON diyoruz. Bu ülkemizde de çok yeni olan bir teknik belli başlı yerlerde kısa süre önce uygulanmaya başlandı. Burada ki esas amaç kalpteki ritim bozukluğunu düzeltmek. Kalbi dondurarak yani KRIO ABLASYON dediğimiz yöntemle bu ritim bozukluğuna neden olan odaklar düzeltilerek kalbin standart kendi düzgün ritminde çalışmasını sağladı. Bunu özel bir kateter vasıtasıyla yaptık. Hastanın kalbi -55 dereceye kadar soğutuldu. Soğutulan alanlar ritim bozukluğunun olduğu bölgelerdi. Bu bölgelerin neden olduğu aritmik uyarılar ortadan kaldırılarak tedavi gerçekleştirildi. Hastamız ameliyattan çıkalı 2 gün oldu kalp ritmi oldukça düzenli. Ameliyat öncesi sıkıntıları yok. Her şey yolunda gidiyor. Umarım 2 gün sonra da onu taburcu ederek evine göndeririz. Hatay’da ilk defa uygulanan KRIO ABLASYON yöntemini uygulamaya devam edeceğiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here