Akın; “Bu Planda Veri Eksikliği Vardır”

0
67

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Trafik Planını Değerlendirdi…

İskenderun Belediyesi tarafından Boğaziçi Proje Mühendislik Plan ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti.’ne hazırlatılan “Kent içi Ulaşım-Trafik İyileştirme Etüt ve Uygulama Projeleri” planının, sorunun bertaraf edilmesi noktasında iyi gelişme olduğunu belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, bu plan hazırlanırken ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmamasının ise bir eksiklik olduğunu belirtti.

İskenderun’da trafik sorununu hissedip giderilmesi noktasında girişimde bulunan İskenderun Belediyesinin yaptığı bu çalışmanın doğruluğuna ve gerekliliğine vurgu yapan Oda Başkanı Akın; “Bu çalışma çok doğru ve gerekli bir çalışma. Sorunun bertaraf edilmesi için yapılan teknik çalışmadır. Fakat bu planda veri eksikliği vardır. Bu plan hazırlanırken ne odamızdan, ne ilçe trafikten, ne jandarma ne de mimarlar odasından görüş ve fikirleri alınmamıştır. Veri ve bilgi paylaşımı talebinde bulunulmamıştır. Bizlerin görüş ve fikirleri projeye katkı sunabilirdi. Bu eksiliği yadırgadığımı belirtmek isterim. Umarım ki, bu planın hayata geçirileceği vakit, bu konu ile ilgili bilgi sahibi sivil toplum örgütleri ile ortak görüş ve fikirleri alınarak, trafik sorununu çözme noktasına gideriz.

Şehit Pamir Caddesinin yayalaştırılması doğrudur ama buna karşın alternatif sunulmamıştır. İskenderun’un ana alterleri olan Ulu Cami Caddesi ve Tayfur Sökmen Bulvarı giriş, Şehit Pamir ve Raif Paşa çıkıştır. Buna rağmen trafiği kaldırmaz iken, siz Şehit Pamir Caddesini kapattığınızda nasıl trafik akışı sağlanacak? Ayrıca hazırlanan plana göre Ulu Cami Caddesini çift yönlü trafiğe açarsanız, trafik kilitlenir.

Kısa vadeli çözümlerde otopark sorunu mutlaka çözülmelidir. Siz vatandaşlara araçlarınızla şehir merkezine girme diyemezsiniz. Bunu en gelişmiş ülkelerin sadece bir kaçı başarabilmiştir. İskenderun’da park sorunu bulunuyor. Bu konuda insanlar bilinçlendirilmelidir. Bu sorunu trafik ve zabıta ile de çözemezsiniz. Çünkü sürücülere alternatif park alanı gösteremiyorlar. Toplu taşıma araçları az kullanılıyor. Hâlbuki toplu taşıma aracını kullansalar, aracı ile şehir merkezine geleceği masraftan daha ucuza ve stressiz gelmiş olacaklardır.

Kısaca çalışma kötü değil. Sorunların bertaraf edilmesi için iyi ama dediğim gibi veri eksiliği vardır ve ilgili sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınmamıştır. Ayrıca bu planda alternatif de sunulmamıştır. Uzun vadede olur ama kısa vadede bu plan olumsuzluklar doğuracaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here