Yeni İçme Suyu Şebeke Çalışması Şehir Merkezinde de Başladı

0
73

İskenderun için yaşamsal önemde olan, yeni içme suyu şebeke boru döşenme çalışması, Barbaros Mahallesiyle birlikte, şehir merkezindeki mahallelerde de başlatıldı. Barbaros Mahallesi’nde asfalt kesiminin ardından, ductil içme suyu şebeke boru döşenme inşaat çalışması başladı.

Barbaros Mahallesi ile şehir merkezinde başlayan yeni içme suyu şebeke döşenme çalışması, Cumhuriyet, Piri Reis, Süleymaniye, Savaş, Hürriyet, Çay, Kurtuluş, Yenişehir Mahallelerinde büyük bir hızla devam edecek. Feyezan kanalı ile İsmet İnönü Caddesi arasındaki bölümden sahile kadar olan kısımda da yeni içme suyu şebeke borusu döşenmesi amacıyla kazı çalışmaları başlayacak. Barbaros, Piri Reis ve Cumhuriyet Mahallesindeki ductil içme suyu şebeke boru döşenme çalışması, İsmet İnönü Caddesine yönlendirilecek.

Yeni içme suyu şebeke döşenme çalışması kapsamında, şehir merkezindeki mahallelerin de arasında bulunduğu 15 mahalleye Aslantaş suyunu dağıtacak olan şebeke ana boru döşenme çalışması da devam ediyor. Modern Evler, Yunus Emre, Sakarya, Muradiye, Dumlupınar, Pınarbaşı Mahalleleri ile (şehir merkezi) Piri Reis, Cumhuriyet, Barbaros, Süleymaniye, Savaş, Hürriyet, Çay, Kurtuluş, Yenişehir Mahallelerine Aslantaş suyunu dağıtacak olan (1000, 800, 700, 500, 400 milimetre çaplarındaki) ductil şebeke ana borusu döşeniyor.

Yeni içme suyu şebeke borusu döşenme ve şube bağlantı çalışması tamamlanarak, eski içme suyu şebekesi işletmeden çıkarılan İsmet İnönü, Numune ve Pınarbaşı mahallelerindeki vatandaşlar, yeni şebekeden su alıyor. İçme suyu şebeke boru döşenme çalışması Mustafa Kemal Mahallesinde de tamamlanırken, Meydan Mahallesi’nde ise evlere şube bağlantıları devam ediyor. Şebeke döşeme çalışması ve şube bağlantıları devam eden Gürsel Mahallesinde çalışmalar son aşamaya geldi.

Yeni içme suyu şebeke çalışması kapsamında kesilen asfaltta, çalışmanın tamamlanmasıyla onarım ve yama çalışması da yapılıyor. İçme suyu şebeke döşenmesinin büyük bir hızla ve sistemli bir çalışmayla sürdüğüne dikkat çeken İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Eski şebekenin yenilenmesiyle, su kayıp ve kaçakları önlenecek. Yeni sistemle su kendi basıncıyla geleceği için meskenlerde depo ve motopomplara ihtiyaç kalmayacak. Böylelikle enerjiden de tasarruf edilecek. Halkımız sağlıklı, depreme dayanıklı ductil içme suyu şebeke borusuyla musluktan sürekli akan ve gönül rahatlığıyla içilebilen suya kavuşacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here