Akça, “Milli Eğitimde Kadrolaşma Operasyonu Yapılmaktadır!”

0
72

türk eğitim-sen tepki4Okul yöneticileri değerlendirme sonuçlarına tepki gösteren Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube üyeleri, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, bir bildiri okudular. Bildiriyi okuyan Başkan Ahmet Akça, bugün burada yapılan eylemin dozunun artarak devam edeceğini söylerken, her türlü hukuki yola başvuracaklarını belirtti.

Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinin sona erdiğini söyleyen Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Akça; “Okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.

İktidara Yakın Yöneticilere Yüksek Puan

Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır.

Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da şayet yandaş ise ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır. 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir.

Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.

türk eğitim-sen tepki5

Sosyal Statüleri Yok Eden Yasa!

MEB Yasası zaten kazanılmış hakları ve sosyal statüleri yok eden bir yasadır. Bu yasa ve yasanın getirdikleri Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır. Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir” diye konuştu.

Hukuk Arayışı Yapılmalı!

Görev süresi uzatılmayan okul müdürlerinin haklarını hukuk önünde araması gerektiğini de vurgulayan Akça; “Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açabilecektir. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun istenilmesi açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Sendikamızda bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır.

Ayrıca Türk Eğitim-Sen’in eylemlilik süreci de devam edecektir. Gerekirse Türkiye’yi eylem alanına çevireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here