Ak Parti’de İstifa Furyası!

0
90

akp istifa2İstifa Eden İskenderun İlçe Başkanı Yaran Veda Etti

Ak Parti Genel Merkez talebiyle İskenderun İlçe Yönetiminin istifası sonrası bir veda konuşması yapan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran; “Yapılan her haksızlığın Allah tarafından sorgulanacağının huzuru içindeyim. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Özellikle yerel seçimler döneminde çok çalıştıklarını, yorulduklarını ifade eden Yaran; “Milletvekili Sayın Orhan Karasayar’ın girişimleriyle Ak Parti Genel Merkezi tarafından istifaya zorlandım ve zoraki istifayı vermek zorundayım. Şimdi taze umutlarla yeni bir başlangıca doğru yol alıyorum. Hayatımda, dostlarımla gözyaşlarımı akıtarak veda ettiğim dönemler oldu ama bu defa öyle bir burukluk yaşamayacağım. Çünkü beni bağrında büyüten İskenderun için, tevdii olunan görevi başarıyla şerefle yerine getirmiş olmanın mutluluğu var yüreğimde” dedi.

Bütün sıkıntıların sevginin bedeli olduğunu kaydeden Yaran; “Bütün mücadele, sevip saydığınız insanlar, bağlandığınız idealler uğruna veriliyor. Sevgili Dostlarım insanlar nemelazımcılıktan sıyrıldıkları, doğru bildikleri değerler uğruna mücadele etme azmini kaybetmedikleri takdirde, çeyrek ekmek arası yarım yumurtaya kanmadıkları sürece, o toplum için yeni yepyeni umutlar filizlenir, dallar tekrar tomurcuklanır çiçeğe meyveye dönüşür. Sabreden ve ihlasla mücadele edenler için tünelin sonundaki ışık mutlaka bir gün görünür ve kapalı bütün pencereler yavaş-yavaş aralanır. Aslında hayatın temelinde sevgi yatıyor. Her acı tecrübede, insafsız bir kamçının sırtınıza her inişinde, bütün bunların sevginin bedeli olduğunu düşünürseniz, rahatlayıp hafiflersiniz. İşte ben şu anda bu duygular içinde mutluyum ve rahatım” dedi.

Açıklamasında son olarak çalışma arkadaşlarından helallik isteyen Yaran, sitemkar bir şekilde yaptığı açıklamasını şöyle sonlandırdı; “Türkiye’nin sorunlarını dert edinen insanların, bu karanlığa bir mum yakma çabasını çok mukaddes görmek gerekirken, kolay olan gelene ağam gidene paşam demektir. Çeyrek ekmek arası yarım yumurtaya kanmaktır. El etek öpmektir. Yanlışları düzeltmeye çabalamak yerine, hataları tartışılmayan doğrular olarak takdim etmektir. Ben bu yolda inancından fedakârlık etmeyi en büyük zül addeden biri olarak, eğilip bükülmektense kırılmayı tercih ettim. Siyaset, ehil insanın elinde uygarlık ve hizmet ateşi, cahil ve kurnazların elinde yangın alevidir. Biz bu ateşin arasından çok geçtik. İnsanlar bazen gözleri kör olmadan da karanlıklara gömülebiliyor. Sevgili hemşerilerim bu bir veda bildirisi. Artık partimizdeki ilçe başkanlığı görevimden ayrılıyorum, görevini başarıyla yapmanın gururu ve başı dik, vicdanı hür olarak.

Yönetim kurulunu oluşturan 60 arkadaşıma, kadın kolları üyelerime, gençlik kolları üyelerime, mahalle temsilcilerime, gönüllülerimize, partili partisiz gönül dostlarıma, resmi ve özel kurumlarda görevli bizleri onurlandıran güzel insanlara, İskenderunlu tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sevgili Hemşerilerim hiç arzu etmemiş olmama rağmen, aranızdan bazı kişileri kırmış, bazılarınıza öfkelenmiş ya da öfkelendirmiş olabilirim. Bu yüzden hepinizle helalleşmek istiyorum. Hakkınızı helal edin, ben de hakkımı sizlere helal ediyorum… Yapılan her haksızlığın Allah tarafından sorgulanacağının huzuru içindeyim. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

İl ve İlçe Başkanlıklarından da İstifalar Geldi

Öte yandan Ak Parti’nin Hatay İl Başkanlığı ve Dörtyol İlçe Başkanlıklarından da birer istifa haberi geldi. Ak Parti Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu ile Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz da yayınladıkları birer mesajla görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

Hatay İl Başkanı Av. Süleyman Tenekecioğlu, partisinin genel merkezine 30.05.2014 tarihi itibariyle gönderdiği istifa dilekçesinde; “30 Mart seçimleri sonrasında teşkilat çalışmalarında Genel Merkezimizin önünü açmak için İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim” ifadelerine yer verdi.

Dörtyol İlçe Başkanı İş Yoğunluğu Nedeniyle İstifa Etti…

Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz, yazılı bir açıklama yaparak yoğun iş hayatı nedeni ile teşkilat çalışmasına zaman ayırmada sıkıntı yaşayacağı gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu. Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Ben siyasi hayatıma 2011 yılının ocak ayında Ak Partiye üyelikle başladım. 2011 yılında kurulan Ak Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. 2013 yılı Ağustos ayından bu yana da Ak Parti Dörtyol ilçe başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bu görevimi yaptığım zaman zarfında yoğun iş hayatımdan ve ailemden fedakarlık yaparak bu görevimi elimden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştım, yaptığıma da inanıyorum.

Yoğun iş hayatım nedeni ile teşkilat çalışmasına zaman ayırmada sıkıntı yaşayacağımdan, Ak partimizin elini güçlendirmek yeni arkadaşlarımıza fırsat tanımak, Ak Partimizin Dörtyol’da daha da güçlenmesini sağlamak için Dörtyol’da kaybedilen seçimden sonra dürüst ve onurlu bir siyasetçinin yapması gereken bir davranış örneği sergileyip başka siyasetçilere de örnek olmak maksadı ile yürütmüş olduğum bu kutsal görevimden istifa ediyorum. Çalışma arkadaşlarımın, yönetim kurulu üyelerimin ve Ak Parti Genel merkezimizin bu talebimi anlayışla karşılayacağına inanıyor saygılar sunuyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here