Ahilik Gecesi, İskenderun Kuyumcular Odası, Başkan Uğur Fırat ve Gecenin Manşeti…  

0
60

İskenderun’un aktif odaları arasında, ön sıralarda bulunan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, Başkan Uğur Fırat önderliğinde, yine başarılı bir etkinliği gerçekleştirdiler. İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odasının, 34. Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlediği gece, İsa Taş Paradise’de yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Düzenlenen geceye İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Jandarma Bölük Komutanı Yusuf Yıldırım, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Rızkullah Terbiyeli, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı. Necmettin Çalışkan, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gül, Hatay İl Ticaret Müdürü Halil İmrek, İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Recep Sivri, İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Melih Öztürk, SP İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, sektör esnafı ve diğer konuklar katıldılar.

*Video Gösterimi ile Odanın Faaliyetleri Anlatıldı

Gece Kuyumcular Odasının faaliyetini anlatan video gösterimi ile başladı. Video gösterimi sonrası günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, Ahilik geleneğine ve ahiliğin etik değerlerine özetle değindi. Başkan Fırat, konuşması sonrası konuklardan alkış aldı. Gecenin sunuculuğunu, yıllardır yaptığı güzel sunumlarıyla beğeni toplayan, başarılı isim Eren Özçelik yaptı.

*İlk Kaftan Sembolik Olarak Kaymakam Yönden’e Giydirildi

Daha sonra kaftan giyme törenine geçildi. Ahilik kaftanlarından biri sembolik olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e giydirildi ve gece anısına hediyesi verildi. Ardından Kuyumcular Odasının yılın ahisi seçtiği Şerif Canpolat’a kaftanı giydirildi ve plaketi takdim edildi. Yılın usta esnafı seçilen Abdullah Basık’a da kaftan giydirme sonrası plaketi verildi. Yılın olgun esnafı seçilen Kemal Uygun’a da kaftan giydirildikten sonra yine plaketi alkışlarla takdim edildi.

Gecede son konuşmayı yapan Kaymakam İskender Yönden, esnafla, atanmışların kaynaşmasını sağlayan etkinlikleri yıllardır yaptığı için Başkan Uğur Fırat’a teşekkür etti ve kendisini, Erzin Kaymakamlığı döneminden bu yana tanıdığını ifade etti. Kaymakam Yönden ayrıca kendisinin de bir esnaf evladı olduğuna vurgu yaptı. 

Ahilik Gecesinde ayrıca İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e, İl Ticaret Müdürü Halil İmrek’e, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım’a, SP Hatay İl Başkanı Doç.Dr. Necmettin Çalışkan’a gece anısına anlamlı hediyeler verildi.

*Başkan Fırat, Hatay’daki Dinler Arası Kardeşliğe Katkı Sundu  

Gecede, İskenderun Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur’a, Meryem Ana figürlü çerçeveli bir resim hediye edildi. Başkan Fırat bu anlamlı hediyesiyle, Hatay’daki, Türkiye’deki dinler ve mezhepler arası kardeşliğe ve sevgiye katkı sağladı aynı zamanda gayrimüslim üyelerini mutlu etti. Vakıf Başkanı Can Teymur’da beklenmedik hediye karşısında çok duygulandı ve gece anısına sunulan hediyeye, cemaati ve vakfı adına, tekrar tekrar teşekkür etti.

Geceye renk katan 10. Yıl Marşı, kâğıt Türk Bayrakları gururla sallanarak Kuyumcular Odası, Başkan Uğur Fırat, Yönetim Kurulu üyeleri ve İsa Taş Paradise’de bulunan tüm konuklarca, gurur ve coşkuyla söylendi.  

*Sunulan Anlamlı Hediyeler, İnce Düşüncenin Ürünüydü  

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetim kurulu üyelerinin ayrıca Odanın güler yüzlü sekreteri Esra Emiroğulları’nın geceye çok emek verdikleri, kusursuz işleyen programla kendini belli etti. Başkan Uğur Fırat ve arkadaşlarının gece anısına verilecek anlamlı hediyeleri düşünerek seçtikleri, sahneye davet edilen her bir konuğa verdikleri farklı hediyelerle kendini gösterdi. İnce düşünce neticesi verilen her bir anı hediyesi, alanları onurlandırdığı gibi Kuyumcular Odası yönetimini de gururlandırdı.

*Herkes Kendine Yakışanı Yapar 

Ahilik etkinliklerini her yıl, bir önceki yıl etkinliğinden daha da güzel yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, bu yılda ‘Herkes kendine yakışanı yapar’ sözünden hareketle, yine kendine yakışanı yaparak, İskenderun’a, kuyum esnafına renk, hareket, bereket ve coşku getirdi. Kuyum esnafının Ahilik Haftasında, etkinlik olmaksızın mahsun kalmasına gönlü razı olmayan sektörün Uğur abisi ya da Uğur amcası yine elini taşın altına koydu ve Ahilik haftasının, bir dizi etkinlik ve finalinde ise coşkulu bir geceyle son bulmasına önderlik etti. Uğur abi yani Başkan Fırat, kendi sektöründe Yılın Ahisini, usta esnafını ve olgun esnafını seçerek, hak sahiplerini onurlandırdı, genç sektör temsilcilerini özendirdi, diğer üyelerini de kaftan giymeye hak kazanacak kadar özenli çalışmaya teşvik etmiş oldu. En önemlisi ise kamuoyu ve basın huzurunda, ahilik geleneklerini görsel olarak devam ettirip, yaşatıp, bir kez daha tanıttı. Gecenin manşeti bana göre ‘Herkes kendine yakışanı yapar’ oldu… 

*Arkadaşlarının Eğlenmesiyle Çok Mutlu Oldu  

İskenderun Kuyumcular Odasının Ahilik Gecesinde, protokol üyeleri gittikten sonra sahnede coşan sektör temsilcilerini sahne kenarından izleyen Başkan Fırat, üyelerinin eğlendiğini görünce, gözlerinin içi güldü ve gururla neşeye ortak oldu. Uğur başkanın eşi Zübeyde hanımda, gecede elinden geldiğince iyi bir ev sahipliği yaptı.

Gecede, esnaf evladı olduğuna vurgu yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ara ara bazı masalara konuk olarak, diğer konuklarla da kaynaşmasını bilip, sempati topladı.  

*İsa Taş Paradise, Murat Taş, Sanatçılar Göksel Kök ve Didem… 

Gecede sanatçı Göksel Kök, bitmez tükenmek bilmeyen enerjisiyle hem söyledi hem oyandı hem de oynattı. Göksel Kök ve müzisyen arkadaşları yüksek performansıyla beğeni topladı. Sahne alan diğer bir isim sanatçı Didem’de beğeniyle dinlendi ve alkış almasını bildi.

Murat Taş, acılı çiğ köftesiyle her zamanki çiğ köfte Show’unu gerçekleştirerek geceye lezzet ve renk kattı…

Oyun havaları ve halayla coşan konuklar geceye coşku ve neşe kattılar. İsa Taş Paradise ailesinin gece boyunca verdiği kusursuz hizmet dikkatlerden kaçmadı. İsa Taş Paradise ekibi gecede hizmet anlamında tam not almasını bildi.

*Kuyumcular Odasında Dostluk Rüzgarları Eser 

İskenderun Kuyumcular Odası gönüllerin buluştuğu bir mekân olarak bilinir. Buraya konuk olan atanmışlar, seçilmişler, kuyum esnafı ve diğer misafirler, Başkan Fırat ve yönetim kurulunca ağırlanırlar. Uğur başkan, tüm konuklarını, yönetim kurulu, üye ve oda adına misafir eder, ikramda kusur etmez. Bugünün atanmışları yarın emekli olunca yine bu odaya gelip muhabbetlerini sürdürürler. Kuyumcular Odasının dört bir yanı, yıllardır ahilik kaftanı giyen yılın ahilerinin, etkinliklere katılan seçilmiş ve atanmışların, ziyarete gelen gönül dostlarının fotoğraflarıyla doludur, süslüdür. Bu fotoğraflar, aynı zamanda Kuyumcular Odası bünyesinde bulunan fotoğrafçı üyelere verilen değeri ve temsili ifade eder.  

*Başkan Fırat, Bir Kere Daha Farkını, Fark Ettirdi… 

Sona gelirsek. Gece sonunda, tüm etkinliklere ve geceye katkı sunan yönetim kurulu üyelerine, esnafına ve İsa Taş Paradise’nin tüm ilgililerine teşekkür eden Başkan Fırat, gece sonundaki tatlı yorgunluğunu kuyum esnafı ve kalan konuklarla çay içerek giderdi. Hemen her bir ayrıntıyla uğraşan, her yere yetişmeye çalışan, büyük emek veren, ter döken Başkan Uğur Fırat, bir dizi etkinlikten ve coşkulu geceden, arkadaşlarıyla birlikte yüz akıyla çıktıkları için mutluydu.  

Başkan Fırat bir kere daha farkını, fark ettirerek yine açık ara fark yarattı. İskenderun Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Başkan Uğur Fırat, ben de sizlere, ellerinize ve emeğinize sağlık diyorum. Ne iyi ettiniz de üç, beş günde olsa güzel İskenderun’a, hareket, bereket ve şenlik havası getirdiniz. Yılın Ahisi, Usta esnafı ve Olgun esnafı seçilen değerli isimleri ben de tebrik ediyorum. Ahilik Haftası tüm esnafımıza bir kez daha kutlu olsun…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here