Adaletsiz Düdükler (3)

0
42

Değerli okurlarım, hatırlayacaksınız, “günümüzde düdükleri hakemler çalıyor” demiştim. Ayrıca çok unutkan bir millet olduğumuzun da altını çizmiştim. O zaman, günümüzdeki gelişmeleri değerlendirelim. Sadece, rakibini acımazsıca tekmeleyen bir futbolcunun yaptığı bu insanlık dışı centilmenlikle bağdaşmayan bu hareketi şimdilik konumuz dışında tutuyorum.

Sahalarımız yeşillendi ama altyapısız, alttan ısıtmalı olmayınca yağan yağmur her şeyi etkiler. İşte böyle bir zeminde, topu ıskalayan bir futbolcunun yağmur birikintisine basmamasıyla sıçrayan su zerreleri yan hakemin yüzüne geldi forması ıslandı. O futbolcu ‘kenara gelip yan hakemden özür diledi…’ Ne olduysa ondan sonra oldu ve maçın orta hakemi, sanki bir caniyi yakalamış gibi kırmızı kartı sallayarak olay yerine koşarak geldi.

Şunu söylemeye çalışıyorum. Bütün hakemlerimizin bir rengi var. Tabiî ki olacak ama o renklerin altında ezilmeyecek. Tarafgir olmayacak. Taç atışlarında olmasa bile, direkt vuruşlarda takım tutmayacak. Sonuç olarak, hakemlerimiz genel olarak taraf oluyorlar. Futbolcuların emeklerini çiğneyip inkâr ediyorlar. Zayıf karakterli insanlar. İyi niyetli olanları tenzih ederim.

Yarın ve bir sonraki gün Collina isimli İtalyan hakemden söz edeceğim. Muhtemelen hakemlerimiz kendilerine bir pay çıkarırlar. Futbolda adalet, hakem ne derse o değildir! Hakemler gözüyle değil, yüreğiyle karar vermeli. Yan baktı diye, üstüne su sıçrattı diye “tavır” koyduğun sporcu olmasa senin kilon kaça? Bir an için öyle düşünelim. Futbolcular sahaya çıkmazsa maç olur mu?

Futbol takımı tutanlara saygılıyım. Hakemlerin de yansız olanlarına saygılıyım. Hakemlerimiz vicdan denilen yastığı başlarının altından atmamalıdırlar. Atarlarsa yanlış adam olurlar. Haksız insanlar rahat yaşayamazlar. Hakemler biraz da, futbolcuların dostu olmalı. Dost dedim de, “Başını o kişinin omzuna koyup, gözyaşlarınla omzunu ıslattığın kişi senin gerçek dostundur. O dostlar yüreğinin sıcaklığıyla ısıtır seni. O dostlar, ölene dek dert ortağın, ıslık çalan fırtınalarda sığınacağın bir dam, yakıcı sıcaklarda da koyu gölge, sırtını dayayacağın bir çınar ağacıdır…”

Hakemlerimiz Avrupa’da oynanan önemli maçları izlemeliler. Kişiliği oturmuş hakemler kart göstermeden müsabakaları bitiriyorlar. Bizim hakemlerimiz, ya futbolcuyla çarpışır, ya topa müdahale eder falan. Duracağı yeri bilseler böyle olumsuzluklar sanırım olmaz. Bir de tarafgir olmasınlar.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here