Adaletsiz Düdükler (2)

0
65

Değerli okurlarım, ülkemizde ne hikmetse Allah’ın verdiği ömrü tam olarak yaşayanların sayısı gittikçe azalıyor. Biraz da insanlar canlarının kıymetini bilmiyorlar. Oysa yaşam güzel, güzel yaşamak daha da güzel…

Tüm ülkelerde spor aralıksız yapılıyor… Hatta bazılarının yamyam dedikleri, vahşi, zifiri karanlık dedikleri Afrika’da ve oraların en ücra yerlerinde bile spor yapılıyor. Avrupa’da binlerce Afrikalı futbolcu top koşturuyor. Nedense, bizde öyle değil.

Spor kan gölü gibi,

Gözü dönmüşlerin çöreklendiği yer,

Rant ve post kavgası,

Hırsa, kin ve düşmanlık!

Bu saydıklarımın hepsi de göbekten birbirine bağlı ve çember içine almış bu güzel ülkemizi ve de tebessüm eden bütün güzellikler giderek yok olmuş, daha önce söylediğim gibi,sel sularında, yaya geçidinde, demiri çimentosu çalınmış, depremin üfürmesiyle yerle bir olmuş, enkaz altında kalanların çığlıkları, ebediyen susmaları acı veriyor geride kalanlara…

Tarihin tozlu raflarında neler kalmadı ki? Fazla değil, 25-30 ve en fazla 35 yıl önce bilet gişelerinin kalın kuyruklarında her türden sporseverin sıra beklediği ve aynı tribünde oturduğu atılan gollerde sevinçlerini sırayla yaşayan o güzelim insanlar ya yok oldular ya da kabuklarına çekildiler. Bir zamanlar, amatör ruhlu, saygılı, terbiyeli, futbol aşığı amigolar vardı. Örneğin Karıncaezmez Şevki gibi… Muhtemelen ücret ödemeden tribüne çıkardı. Doğrusu da bu değil mi?

Ya şimdi? Milyon dolarla ödenerek yapılan o güzelim statlar paradan başka bir şey düşünmeyen, kendilerini mafya olarak örgütleyen ve rant için kan dökenlerin mekanı oldu adeta. Küfür etmeyenlerin statlara alınmadığı, Slogana iştirak etmeyenlerin tokatlandığı… Eline ne geçerse stada atmayanların kınandığı, Koltukları bir tekmede kırarak karşı tarafa atmayanların delikanlı yerine konmadığı… Futbolcuları tehdit etmeyenlerin dışlandığı!

Öylesine bir seyirci, taraftar profili ve onları ateşleyen rant düşkünü kabayılar var karşımızda. Yasaları hiçe sayan, cezalardan korkmayan, vahşi duyguların esiri olmuş bu insanlara “Dur” diyen de yok!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here