‘Adalet Yürüyüşü’ne Hatay’dan Destek!

0
162

Güzelmansur; “Adalet İstiyoruz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara Güvenpark’tan İstanbul’a doğru başlattığı yürüyüşe Hatay’dan destek geldi.

CHP Hatay İl Örgütü tarafından 17 Haziran 2017 Cumartesi günü Antakya Vali Göbeği DSİ Parkından başlamak üzere ‘Adalet Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşe, İl Örgütünün yanı sıra Hatay’daki tüm ilçe örgütleri, partililer ve ‘adalet’ isteyen çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yapan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Türkiye’de ne yazık ki Adalet terazisi şaşmış, Aydınlarımız, Gazetecilerimiz son olarak ta Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız olarak tutuklanmıştır” dedi.

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 günü Ankara Güven Parktan başlayan ve İstanbul Maltepe Cezaevinde son bulacak olan “Adalet” yürüyüşüne başladığını hatırlatan Güzelmansur; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüşe başlarken; Sağduyu çağrısı yapmış yürüyüşünün amacını ise toplum vicdanında oluşan adalete güvensizliği duyurmak olarak belirlemiştir” dedi.

Adaletin, herkes için ekmek ve su gibi elzem olduğunun önemle altını çizen Güzelmansur; “Adaletin kaybolması demek bir ülkenin vicdanının kaybolması demektir. Bu gün gelinen noktada ne yazık ki ülkemizde Başta Adalete olmak üzere Devletin kurumlarına güven azalmıştır. Siyasi İktidar icraatlarıyla kamu ve toplum vicdanını rahatsız edecek girişimlerde bulunmuştur. Bazı siyasilerin yakınları hakkında tutuksuz yargılama kararları verilirken Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında tutuklama kararı verilmesi Adalete olan güveni daha da sarsmış, Genel Başkanımızın başlattığı haklı yürüyüşü meşru kılmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, ‘Haklı olduğumuz için dünyaya, Türkiye’ye, bütün insanlara mesaj vermek istiyoruz. Adalet istiyoruz’. Bizler bu yürüyüşte haklı olduğumuza inanıyor ve bütün dünyaya Adalet isteğimizin mesajını vermek istiyoruz. Yürüyüşün başladığı gün Ben, Belediye Başkanlarımız ve Milletvekillerimizle Ankara Güven Parktaydım. Başlatılan yürüyüş halkta bir umut ışığı olmuştur. Yürüyüş esnasında ufak tefek provokasyonlar olmasına karşın yürüyüşüne devam eden Genel Başkanımız İstanbul’a kadar yürüyüşüne devam edecektir.  Bizler Genel Başkanımızın bu haklı yürüyüşünde Hatay İl örgütü ve tüm ilçeler olarak sonuna kadar onun yanında olduğumuzu yineliyoruz.

Bizler Adalet istiyoruz! Adalet istiyoruz! Adalet istiyoruz!” şeklinde konuşarak hükümete mesajlar gönderdi.

Yürüyüşe CHP İskenderun İlçe Örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları da tam kadro katılım gösterdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here