İSDEMİR’de Yetki Çelik İş Sendikasında!

0
192

Değirmenci; “Gün, İSDEMİR’i Bulunduğu Yerden Daha Yukarılara Taşıma Günüdür”

İki yılı aşkın süredir Hatay İş Mahkemesi’nde görülen ve geçtiğimiz gün sonuçlanan dava sonucunda İSDEMİR’de yetki, Çelik-İş sendikasının oldu. Davanın son duruşmasında Mahkeme, İSDEMİR’de yetkili sendikanın Çelik-İş Sendikası olduğuna hükmetti.

Konuyla ilgili olarak sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek bir basın açıklaması yapan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Mehmet Güngör; “Çelik-İş Sendikası olarak şimdi birlik zamanı” dedi.

Çalışmalarımıza Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz

İSDEMİR’de yetkiyi almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Güngör; “İşçilerimiz varsa biz de varız. Bizler sizlerle daha da güçlü olacağız. Hep birlikte daha güzel günler için güçlü birlikteliklerle sendikamızı ve emekçi kardeşlerimizi daha iyi günler bekliyor. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise yetki kararının verilmesini; “Değerli Çelik-İş Sendikası üyeleri, yaklaşık 3 yıldır devam eden İsdemir Yetki Davasında Çelik-İs Sendikasının 03.09.2014 tarihinde yaptığı yetki başvurusundaki yeterli çoğunluğa sahip olduğuna dair Hatay İş Mahkemesi’nin verdiği karar Yüce Yargıtay tarafından onanmıştır. ‘İSDEMİR’de yetki Çelik-İş Sendikası’nındır!’ İş yerimize, üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olsun. Yaşasın İşçilerin Birliği, Yaşasın Hak-İş, Yaşasın Çelik-İş” sözleriyle müjdeledi.

Üyelerimizi Memnun Edecek Bir Toplu İş Sözleşmesi İmzalayacağız

Üç yıldır devam eden yetki karmaşasında kaybedenin yalnızca sendikasız çalışmak zorunda bırakılan İSDEMİR çalışanları olduğunu vurgulayan Değirmenci; “Fakat Mahkeme, aldığı kararla bu mağduriyete ‘artık dur’ demiştir. İSDEMİR ile Sendikamız arasında bugün itibariyle bembeyaz bir sayfa açıldı. Bundan sonraki süreçte yapılacak olan; mahkeme kararının kesinleşmesiyle birlikte, İSDEMİR’in yöneticileriyle masaya oturarak, karşılıklı diyalog halinde üyelerimizi memnun edecek bir toplu iş sözleşmesi imzalamaktır.

Bu yeni dönemde de ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan İSDEMİR’de çalışma barışına katkı vererek, diyalog halinde, çözüm odaklı, kaos ve kavga ortamı yerine uzlaşmayı tercih eden bir çalışma prensibi benimseyeceğiz. Bu yaparken de birinci önceliğimiz üyelerimizin refah ve mutluluğu olacaktır.

Geçmişte yaşanan acıların, kavgaların üstüne bir perde çekme zamanı gelmiştir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün el ele verip İSDEMİR işçisinin refahını sağlama günüdür. Gün, İSDEMİR’i bulunduğu yerden daha yukarılara taşıma günüdür” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here