Milletvekili Topal’dan CHP’ye Darbe İddiası!

0
75

“Yapılanlar Vicdana Sığar mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Cumhuriyet Halk Partisine saray talimatlı kimi hâkimler eliyle darbe yapılmaya kalkışılmıştır” iddiasında bulundu.

Konu hakkında yaptığı açıklamada sert konuşan Milletvekili Topal, partilerine yönelik bu kumpası kuranların altında kalacağını vurguladı.

Asıl darbenin OHAL’in uzatılarak hükümet eliyle yapıldığını savunan CHP’li Vekil Topal; “İktidar, 15 Temmuz haberli ve önlenebilir, kontrollü darbe girişimi sonrası, 20 Temmuz’da gerçekleştirdiği OHAL darbesiyle ülkeyi yarı açık cezaevine dönüştürmüştü. Nasıl ki dün kol kola iş tutulan, bugün FETÖ terör örgütü olarak tanımlanan, bizimse yıllardır Fetullahçı gerici yapılanma olarak tanımladığımız ve mücadele ettiğimiz örgüt tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinde kurulan kumpas davaları nasıl çöktüyse bugün de Cumhuriyet Halk Partisine karşı kurulan kumpas ve hukuksuzluklar bunu tezgâhlayanların, bunun talimatını verenlerin üzerine mutlaka çökecektir.

OHAL iktidar tarafından fırsata çevrilerek konuşan, yazan, düşünen, düşündüğünü söyleyen, toplumla paylaşan kesimleri sindirmek için baskı aracı hâline getirilmiştir. İktidar, Almanya, İtalya tarihine taş çıkartacak örnekler sergilemekten maalesef çekinmemiştir. Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nı polis barikatlarıyla kuşatmıştır. Tarihe ‘heykele gözaltı yapmaya çalışan iktidar’ olarak geçecektir” şeklinde konuştu.

Milletvekili Berberoğlu’na ceza veren hakimlerin ipin ucunu kaçırdıklarını öne süren Milletvekili Topal; “Bugün Çağlayan Adliyesinde mahkeme, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu’nun devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askerî casusluk maksadıyla açıklamak suçunu işlediği gerekçesiyle önce müebbet hapis cezasına, ardından cezada indirim takdiri kullanarak yirmi beş yıla indirdi. Çok mu insaflı davrandılar talimatlı hâkimler yoksa aldıkları talimatın gereğini yaparken talimat verene yaranmak için acaba ipin ucunu mu kaçırdılar?

Enis Berberoğlu, MİT tırları davasında haber yaptığı için tutuklandı. Suç işleyenin kollandığı, görevini yapanın mahkûm olduğu bir olayı yaşadık maalesef bugün. Peki, sormazlar mı, bugün Sayın Tuğrul Türkeş diye bir Başbakan Yardımcısı var ve Sayın Tuğrul Türkeş, Tarafsız Bölge programında ne demişti: ‘Bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum, vallahi de billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu. Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum, vallahi de billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu. Bilerek söylüyorum, iddia ediyorum, iddia ederek söylüyorum, bizim o bölgeyle irtibatımız var, Bayır-Bucak Türkmenleriyle, Halep’tekilerle irtibatımız var.’ Bunu söyleyen kişi şu anda Başbakan Yardımcısı, bunun haberini yapan kişi ise bugün cezaevinde” diyerek sert konuştu.

Berberoğlu’na verilen cezanın vicdanen kabul edilemeyeceğini kaydeden Topal; “Size soruyorum, iktidar milletvekillerine soruyorum: Bu, vicdanen kabul edilebilecek bir şey mi? ‘Adalet mülkün temelidir’ yazısını kaldıralım isterseniz ‘Adalet kayınpederin temelidir’ yazın çünkü bir bakıyorsunuz damatlar dışarıda, gerçeği yazanlar, adaleti savunanlar, özgürlüğü, eşitliği savunanlar içeride. Ama bir gün adalet de size lazım olacak. Ama biz her zaman olduğu gibi yine adaleti savunacağız, özgürlüğü savunacağız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here