ABD Konsolosu’ndan AKİB’e Ziyaret

0
177

akib ziyaret1Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB)’ne de nezaket ziyaretinde bulundu. AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, ABD Adana Konsolosluğu Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü J.M. Sawton-Ruiz, AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin ve Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Sarı da refakat etti.

Yaklaşık iki buçuk ay önce Adana Konsolosluğu görevine başlayan Specht’e, yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan AKİB Koordinatör Başkanı Aymen, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne ait tanıtım filmini izleterek, Genel Sekreterlik faaliyetleri, AKİB üzerinden gerçekleştirilen ihracatın bölgesel ve sektörel dağılımı hakkında bilgi verdi.

Türk-Amerikan ikili ticari ilişkileri, dünya ve Türkiye ekonomisinde yaşanan son gelişmeler ve iki ülke arasında gerçekleşen ticaretin dengelenmesi konularına da değinilen ziyarette Aymen, iki ülke arasındaki ticaretin her iki ülke menfaatine olacak şekilde geliştirilmesine yönelik düşüncelerini paylaşırken, Adana Konsolosu Specht ise ABD’li firmalar ile Türk firmalar arasındaki ticari bağların daha da güçlenerek, karşılıklı iş yapma yolunda sağlam adımlar atılacağına inandığını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here