Barış Salık Toprağa Verildi

0
488

barış salık2İskenderun’da eski kulübünün adını yaşatmak ve İskenderunlu gençlere futbolu bilimsel olarak öğretmek adına Esen Gençlikspor Futbol Okulunu kuran ve geçtiğimiz hafta sonu hastalığına yenik düşerek yaşamını yitiren Barış Salık toprağa verildi. Salık’ın ani vefatı İskenderun kamuoyunda üzüntü ile karşılanırken, geçtiğimiz hafta sonu Cem Evi’nde kılınan cenaze namazının ardından Salık, gözyaşları arasında Çankaya mezarlığında defnedildi.

Uzun yıllar profesyonel takımlarda top koşturan başarılı futbolcu Barış Salık, rahatsızlığı nedeniyle futbol yaşamını son vermişti. Ancak futboldan kopmayan Barış Salık, ilk forma giydiği İskenderun Esen Gençlikspor adını yaşatmak adına futbol okulu kurdu. İskenderun’da geleceğin futbolcularını yetiştirmek için kollarını sıvayan Salık, uzun süredir sıkıntısını yaşadığı böbrek yetmezliği sorunu nedeniyle Adana Başkent Hastanesinde böbrek nakli ameliyatı oldu. İlk günlerde durumunun iyi olduğu duyumunu alan sevenleri büyük bir sevinç yaşarken, Barış Salık’ın ani vefat haberi herkesi derinden üzdü.

barış salık3

Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Cem Evi’nde Barış Salık için toplanan yakınları ve sevenleri, alana sığmadı. Törene ayrıca CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Körfez İskenderunspor Kulüp Başkanı Kazım Aydın, İskenderun Belediye eski Başkanı Yusuf Civelek ve Salık’ın öğrencileri katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından fenalık geçiren Salık’ın annesi; “Evlenecektin! Düğününü yapacaktık! Sen uykuyu sevmezsin uyuma ayağa kalk!” diyerek feryat etti. Futbol okulundan bir öğrencisinin “Hocam bizi yalnız bırakma!” feryadı ise yürekleri burktu. Salık, sevenlerinin gözyaşları arasında Çankaya mezarlığında defnedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here