Başkan Dingil; “İskenderun Halkına Bu Zulüm Niye?”

0
74

seyfi dingil8İskenderun Belediyesinden Hatay BŞB Hakkında Suç Duyurusu

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, makamında düzenlediği basın toplantısında, Hatay Büyükşehir Belediyesinin önceki gece saatlerinde belediyeye ait ücretsiz otoparkların tabelalarını söktüğünü bu nedenle Büyükşehir Belediyesine dava açtıklarını açıkladı.

Belediyedeki makam odasında İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki gece saat 01.40 civarında Hatay Büyükşehir Belediyesine ait araçların, İskenderun Belediyesine ait ücretsiz otopark alanlarındaki yaklaşık 10 tabelayı söktüğünün mobese kameraları tarafından görüntülendiğini kaydeden Başkan Dingil; “Hatay Büyükşehir Belediyesi gece ne hikmetse, yeşil alanların içinde bize ait olan ücretsiz park alanlarındaki tabelaları sökmüş. Sanki arkalarından atlı kovalıyor. Gece 01.43’de HBB’ne ait araçlar tabelaları topluyor. Bu bir suçtur. Bu bardağı taşıran son damla oldu artık. İskenderun halkına bu zulüm niye? Sen geniş caddelerden para alıyorsun, ben halkıma ücretsiz park alanları yaptım. Bu arkadaşım İskenderun’la sorunu var. Konuyu savcılığa verdik. Hatay Büyükşehir Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kısa bir süre önce İskenderun Belediyesi’nin oluruyla Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya geçirdiği Parkomatlara da değinen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu davranışının ardından 25 metrenin altındaki yollarda bulunan parkomat tabelalarının söktürülmesi için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

seyfi dingil9

Feyezan İçin İlk Çalışma Kurban Bayramı’ndan Sonra

İskenderun’un kanayan yarası olarak bilinen Feyezan Kanalı için net bir açıklama yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, feyezan kanalının ıslahı ve yeni inşa çalışmasının önümüzde ki Kurban Bayramı’nın hemen ardından başlayacağını müjdeledi.

İskenderunlu basın mensuplarına seslenip Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya lobisini benimsediğini savunan Başkan Seyfi Dingil; “Ben bugün İskenderun Belediye Başkanıyım. Yarın bu koltukta başka isimler oturacak. Bizler için esas olan İskenderun’dur. Onun için konu İskenderun menfaatleri ise tüm basın mensubu arkadaşlarımızın üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

Karayolları arazisinin rezerv alanına dönüştürülmesi ile ilgili olarak sorulan soruya da yanıt veren Başkan Dingil; “Rezerv demek Maliye Bakanlığından Çevre Bakanlığına devri demek. Bunu yapmamızın sebebi de arazinin İskenderun Belediyesine tahsis edilmesi amacıyladır. Kimse bizden alamasın diye rezerv alanına çevirdik. Yapılaşmaya da izin yok” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here