Kampusumuzu Çöl Görüntüsünden Kurtaralım!

0
483

kampus ağaçlandırma1Vatandaşlardan ve Öğrencilerden Oldukça Anlamlı Bir Çağrı

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın girişimleriyle İskenderun’a kazandırılan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTÜ)’nin konumu, yeşillendirme eksikliği ile sanki çöl arazisi üzerine kurulmuş görüntüsü veriyor. Kampus alanının bir an önce ağaçlandırılmasının gelecek açısından önemli olduğu öngörülüyor.

Kampus alanının, Mühendislik Fakültesi binasının yapıldığı MKÜ’ye bağlı dönemlerde çevre düzeninin revizyonundan geçirilmesi gerektiğini dile getirmiştik. Şimdi İskenderunlu vatandaşlar ve kampustaki fakültelerde eğitim gören üniversite öğrencileri de kampus alanının ağaçlandırılması hususunda görüş belirttiler.

Yeni kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kampus alanının ağaçlandırılması için çalışmaların bir an önce başlatılması ve üniversiteye vizyon kazandırılması gerektiği özellikle üniversite öğrencileri tarafından dile getirilmektedir.

kampus ağaçlandırma2

Çöl ortasında inşa edilmiş bir binayı andıran fakültelerin girişinden başlamak üzere, üniversite arazisinin sınırlarını belirleyecek şekilde ‘Özellikle İskenderun’a özgü Palmiyelerle’ ağaçlandırma çalışmalarının başlatılmasıyla İskenderun Teknik Üniversitesine şahsiyet kazandırılacağı da dillendiriliyor.

Çevreci vatandaşlar İskenderun’un Gururu olacak kampus için; “Fidan dikme mevsimine de girildiği şu günlerde özellikle Akdeniz iklimiyle örtüşen ‘Palmiye ve Hurma’ ağaçlarının bu alana dikilmesine öncelik verilmesi üniversitemize artı güzellik katacaktır. Kentimizde artık bir üniversitenin varlığının hissettirilmesi gerekmektedir, buna da çevre düzenlenmesiyle başlanabilir” şeklinde görüş belirttiler. Kampus öğrencileri de düzenlenecek etkinliklerle fidan dikme çalışmaları yapılabileceğinin altını çizdiler.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin ilk rektörü unvanını alan Prof. Dr. Türkay Dereli’nin çevre duyarlılığını göz önünde bulundurarak üniversiteye yakışır bir şekilde çevre düzenlemesinin hayata geçirilmesi için ilgi göstereceğini umuyor ve bekliyoruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here