Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil; “Her şey Engelsiz İskenderun İçin”

0
492

engelliler haftası1Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Başkan Feray Dingil, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların yalnızca kendilerini ve ailelerini ilgilendirmediğini, bu sorunların çözümü için herkesin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada altı önemli çizilmesi gereken konulara değindi. Engelli vatandaşlarımızı eve hapseden, hayata küstüren anlayışın son yıllarda yıkılmaya başladığını kaydeden Başkan Feray Dingil, “Bizler, bu vatandaşlarımızı hayatlarımıza dahil ettiğimizde tam anlamıyla daha çağdaş, mutlu, huzurlu ve refah seviyesini yakalamış ülke olabiliriz. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için hepimize düşen görevler vardır. Engellilerimizde herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanma ve normal bir hayat sürme hakkına sahiptirler. Toplumda başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için yaşam standartları yükseltilmeli ve toplumsal duyarlılık oluşturulmasıdır. Ancak onlarla birlik ve beraberlik duygusu içinde olursak onların geleceğe umutla bakabilmelerini sağlayabiliriz. Bu özel haftada en büyük temennim engelli vatandaşlarımıza karşı bilinç ve hassasiyetin artmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim” dedi.

Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ayrıca, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesislerde bugün saat 17.00’de birçok etkinlik yapacaklarını belirterek tüm vatandaşlarımızı davet etti. Aynı zamanda Engelsiz İskenderun Derneği’nin de kuruluş yıldönümü bu etkinliklerle kutlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here