500 Öğrenciye Talasemi Eğitimi Verildi

0
176

‘Hatay Talasemi ile Savaşıyor’ Projesi Kapsamında, Belen’de Ortaokul 8. Sınıf Öğrencilerine Bilgilendirme Konferansı Düzenlendi…

Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)’nın mali katkılarıyla hazırlanan, Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Hatay Talasemi ile Savaşıyor’ projesi kapsamında, Belen Sebati Gönenç İlkokulu salonunda, Ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve tanıtıma yönelik bir eğitim konferansı düzenlendi.

Hatay Valisi’nin eşi Zeliha Lekesiz’in himayelerinde yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen konferansa, Zeliha Lekesiz’in yanı sıra Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri de iştirak etti.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Ünal’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferans, Dr. Bülent Atasoy’un sunumuyla gerçekleşti. Konferans sonrası Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Ünal tarafından, bugüne kadar Belen’de yaklaşık 500 öğrenciye Talasemi eğitimi düzenlendiği ve bu eğitim sonrası 5 öğrencinin kan testi için başvuruda bulunduğu, Belen’de hali hazırda 5 ailede bu rahatsızlığın bulunduğu hususunda bilgiler verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here