27 Haftalık Doğan Üçüzlerin Hayatta Kalma Mücadelesi Mutlu Sonlandı

0
389

gelişim hastanesi7Gelişimlerini tamamlayamadan 27 haftalık dünyaya gelen Ali Efe, Ece ve Elif isimlerindeki üçüz bebekler, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde gördükleri tedavi sonucu hayata tutunmayı başardı. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sağlık ekibinin müdahalesiyle sağlıklarına kavuşan üçüz bebekler, dün itibariyle hastaneden taburcu edildi.

Bebeklerin sağlık durumları hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan; “Üçüzler hastanemize getirildiklerinde erken doğuma bağlı olarak yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitemizde solunum desteği alarak tedavilerini sürdürdük. Üçüz bebeklerimize uygulanan tedavi olumlu sonuçlanarak, üç aylık süreç sonunda üçüzler sağlıklarına kavuştu” diye konuştu.

Bebeklerine kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Anne Cansel Bereketoğlu (18) ise, “Sağlık durumumdan dolayı acil olarak Antakya’da sezaryen doğuma alındım ve bebeklerimi, 27 haftalıklarken dünyaya getirdim. Bebeklerimin sağlık durumları çok kötüydü. Bu nedenle kaldırıldığımız hastaneden, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edildik. Üç ay boyunca Doktorumuz Emin Bey ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Sağlık Ekibi, çocuklarım için seferber oldular. Bebeklerimizin hayata dönmesini ve sağlıklarına kavuşmasını sağlayan Emin Bey’e ve sağlık ekibine çok teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here