Özyiğit; “Bir Toplumun Medeniyet Düzeyi Kadına Verdiği Önemle Değerlendirilir”

0
113

kadınlar kaymakamİskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; “Bir Toplumun Medeniyet Düzeyi Kadına Verdiği Önemle Değerlendirilir”

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Bu anlamlı gün; Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gündür” dedi.

Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmelerinin, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşıdığına vurgu yapan Kaymakam Özyiğit; “En büyük amaçlarımızdan birisi insan haklarını güvence altına almaktır. İnsan haklarının büyük önem kazandığı günümüzde bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara özellikle de kadınlara verdiği önemle ve verdiği hak ve sorumluluklarla değerlendirilmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu, kadınlarımız, diğer birçok ülkedeki hemcinslerine göre oldukça ileri bir konum elde etmişlerdir” dedi.

Annelik görevi başta olmak üzere,  toplumu şekillendiren, topluma faydalı bireylerin yetişmesinde önemli bir rol üstlenen ve üretime katkıda bulunarak birçok ulvi görevleri yerine getiren kadınların, toplumsal hayatın, millet ve devlet yapısının odağında yer aldığını da kaydeden Kaymakam Özyiğit, tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here