18-24 Mart Yaşlılara ‘Saygı’ Haftası

0
439

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur.

Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Çevremizdeki yaşlılar korunmalı, onlara saygı gösterilmeli, destek olunmalı ve yalnız bırakılmamalıdır. Özellikle bayram günlerinde veya onların özel günlerinde yanlarında olduğumuz kendilerine hissettirilmelidir. Bugün onların işgal ettikleri yerlere bir gün bizim de geleceğimiz kesinlikle unutulmamalıdır. Yaşlılara Saygı Haftası da diğer özel günler gibi önemle kutlanmalıdır. Bu duygularla tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftasını’ kutluyor, şükranlarımızı sunuyoruz!

Milletvekili Karasayar; “Herkes Bir Gün Yaşlanacaktır”

İçerisinde bulunduğumuz ‘Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası’ nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir” dedi.

Yaşlıların yalnız kalmamaları için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydeden Karasayar; “Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Ancak devletimizin yaşlılarımızın sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarına toplumumuzun her ferdinin ve sivil toplum örgütlerimizin de katkı sağlaması, sunulmakta olan hizmetleri taçlandıracaktır. Unutmayalım ki bir gün herkes yaşlanacaktır” şeklinde görüş ifade etti.

Uyar; “Yaşlılarımıza Duyduğumuz Saygı En Güzel Değerimizdir”

İçerisinde bulunduğumuz yaşlılar haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” dedi. Yaşlılık döneminin itibar gerektirdiğini, bunun aynı zamanda bir minnet borcu olduğunu ifade eden Uyar, mesajında ayrıca şunları söyledi;

“Kendi kültürümüzden ve geleneklerimizden günümüze kadar getirdiğimiz en güzel değerlerimizden biri; yaşlılara duyduğumuz saygıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur’ diyerek toplumumuzda yaşlılarımıza vermemiz gereken değeri bizlere bir kere daha hatırlatmıştır. Biz de büyüklere saygıyı bir hukuki mesele olarak değil, gönlümüze yerleştirdiğimiz bir gelenek olarak görmekteyiz. Gençliklerini bu ülke ve bu millet için çalışarak geçirmiş büyüklerimizin haftasını kutlar, minnet ve şükran borçlu olduğumuz büyüklerimizin sağlık ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmelerini dilerim.”

Feriz; “Yaşlı Bireylerimiz Toplumla Bütünleşmeli!”

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihlerinin “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlandığına işaret eden Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz de her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğuna dikkat çekti. Feriz, hafta nedeniyle yayınladığı mesajında; “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerektiğini belirtirken, Dünya Yaşlılar gününü kutlar sağlıklı günler dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here