Kız Öğrencilere Ergenlik Konferansı

0
683

Namık Kemal İlköğretim Okulunda kız öğrencilere yönelik “Ergenlik ve ergenliğin vücut üzerindeki bedensel değişiklik” konulu sunum veren Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Operatör Doktor Kadriye Çiçekli, öğrencilerin sorularını da tek-tek yanıtladı.

Kız öğrencilerini, beklenen sağlık sorunları ile ilgili bilgilendirmek amacıyla Namık Kemal İlköğretim Okulunun girişimleri sonucunda Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Opr. Dr. Kadriye Çiçekli, dün okul toplantı salonunda “Ergenlik ve ergenliğin vücut üzerindeki bedensel değişiklik” konulu slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Öğrencilerin çeşitli sorularını da yanıtlayan Opr. Dr. Çiçekli, “Kızlardaki fazla kıllanmanın nedeni o kişideki erkeklik hormonunun fazla olmasından kaynaklanıyor. Bunun için de kadın doktoruna gitmeniz gerekir” dedi.

Opr. Dr. Çiçekli, boy atma konusundaki öğrencilerin sık sorduğu sorulardan biri oldu. Çiçekli, “Kızlarda boy uzaması 18 yaşına kadar devam eder ve biter. Geç adet görmeye başlayan kızlarda ise bu 20 yaşına kadar boyu uzayabilir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here