1. Muharrem Günü, Hicri Yılbaşı Olarak Resmi Tatil Olsun!

0
161

Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil Çelik, hicri yılının ilk günü dolayısı ile bir kutlama mesaj yayınladı. Mesajda bir talebini de dile getiren İlçe Başkanı Çelik, hükümetten 1. muharrem gününün hicri yılbaşı olarak resmi tatil ilan etmesini istedi

Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretinin 1434’üncü yılının idrak edildiğini belirten İlçe Başkanı Halil Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün imanın küfre, adaletin zulme, mazlumun zalime ve irfanın cehalete karşı üstün gelişinin başlangıç günü. Bugün Hicri yılının ilk günü bu vesileyle Hicri yılınız mübarek olsun.

İnsanlık adeta çağın cahiliye devrini yaşarken zihinler, izmler, biçimler ve hayat modelleri batıla kaymışken Müslümanlar için belki coğrafi olarak değil ama manevi olarak hicretin kaçınılmaz olduğu günleri yaşıyoruz. Zira hicret imanı bir varoluşun zirvesidir.

Hicret; Müslümanların inançları uğruna gösterdikleri fedakârlığın doruk noktasıdır. Hicret; hakkın batıla galip gelmesinin göstergesi, İslam’ın tümüyle yaşama azminin sembolüdür. Hicret; insanlığı açlığa, yoksulluğa, sömürüye mahkûm eden bütün izlerden, ideolojilerden ilahi alana geçmek demektir. Hicret; yeni bir dünya demektir. Hicret; sadece Mekke’den Medine’ye gidiş değil, Kuran’a ve Allah (c.c.)’a yolculuktur.

Müslümanlar, özellikle Hıristiyan batının dayattığı değerleri benimsemiş görünüyor. Fikrini, inancını ve yaşayışını batı ve gayrimüslim dünyaya mağlup eden Müslümanlar maalesef bu mübarek günü sönük geçiriyor. Hıristiyanların yeni yılı için bir buçuk gün resmi tatil eden, Yahudilerin bayramı için bile kutlama mesajı yayımlayan hükümet yüzde 99’u Müslüman olan bu millerin asıl yeni yılı hatırlamayacak, kutlamayacak. Bizler Müslüman olarak kutsal değerlerimize ve günlerimize sahip çıkmalıyız. Bizler eğer Müslüman bir ülkeysek Müslüman olarak yaşamalıyız.

Hükümete sesleniyoruz; azınlıklara ve gayrimüslimlere gösterdiğiniz anlayışın onda birini bu ülkenin gerçek sahiplerine Müslümanlara gösterin ve 1. muharrem gününü hicri yılbaşı olarak resmi tatil ilan edin.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here