ASKON Divan Toplantısı Hatay’da Yapıldı

0
98

Suriye’deki olaylardan ekonomisi olumsuz etkilenen ilimizin durumuna dikkat çekmek için Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 7. divan toplantısı Hatay’da yapıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in onur konuğu olarak katıldığı toplantıda, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, ASKON Genel Sekreteri M. Akif Bayramoğlu ve şube yönetim kurulları hazır bulundu.

Toplantıda “Bölgesel Ekonomik Liderliğe Giden Yolda Ülkemizin Hukuk ve Yargı Vizyonu” başlıklı bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevlerine vurgu yaptı. Bakan Ergin, “Türkiye’de hakların güçlendirilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Bu Türkiye’yi birlikte oluşturan unsurlardan bir-iki tanesini içinden ayıklayın geriye kalan şey Türkiye olmaz. Bu coğrafyadan siz Kürtleri ayrıştırın kalan şey Türkiye olmaz, Arapları ayrıştırın kalan Türkiye olmaz. Hıristiyan, Musevi, Ermeni’yi, Alevi’yi ayrıştırın geriye kalan şey Türkiye’den başka bir şey olur. ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ diyoruz” diye konuştu.

ASKON’un ekonomik merkezli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, ancak alanlarının sadece ekonomiyle sınırlı olmadığını belirten ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, “2012’nin son çeyreğini yaşadığımız şu günlerde, küresel ekonomide ciddi sıkıntılar, ciddi riskler yaşanmaya devam etmektedir. Kriz adeta kulvar değiştirerek, yüz değiştirerek hayatını sürdürmektedir. Şimdi diğer ülkelere kıyasla; Büyüme, enflasyon, istihdam ve borç yükü gibi alanlarda iyi konumdayız. Ancak bu durum, ekonomimizin risklerden vareste bir düzleme yerleştiği anlamına gelmiyor. Bu konuda halen yapılması gereken çok şey var” şeklinde konuştu.

Koca, çıkarılan çek yasasının da suiistimallere sebebiyet verdiğini ifade ederek, gündemdeki açlık grevleriyle ilgili, “İnsani ve vicdani sınırları çok fazla zorlayan böyle bir eylemin, örgütsel bir başarıya endekslenmeden, tamamıyla insani bir yaklaşımla çözüme kavuşmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Zaten taleplerin önemli bir kısmı, hükümet tarafından gündem yapılan konulardı. İnşallah bir ölüme konu olmadan sorun uygun bir çözüme kavuşur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here