Yüksel; “Tarihleri Boyun Eğenler Değil, Direnenler Yazar”

0
90

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Tarihleri Boyun Eğenler Değil, Direnenler Yazar”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Örgütü, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 20. gününe katılarak, Liderleri Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Yürüyüş sonrası Belen’e dönünce kısa bir değerlendirmede bulunan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Büyük ve onurlu yürüyüşün yirminci gününe katıldık. Umudu, gururu yaşadık. Kim ne söylerse söylesin bu gerekli olması gereken haklı yürüyüştür. Bu yürüyüş ülkemizdeki haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe yeter artık çığlığıdır…

Bu yürüyüş ülkemizin her alanda erimesine, sürüklenmesine, yalnızlaşmasına, umutsuzlaşmasına dur deme çığlığıdır. Yürüyüş de iki olaya tanıklık ettik. Birincisi yol boyunca azda olsa kindar, hoşgörüsüz, kültürümüzden uzak, bazı kendini bilmezlerin terbiye ve insanlık dışı tepkileriydi. Üzüldüm. Bu güzel ülkemizin insanlarına yakıştıramadım. Yine yol boyunca çok büyük oranda, evlerden, işyerlerinden, sokaklardan Türk bayraklarıyla karşılayan, alkışlayan, hatta gözyaşı dökenlere de şahit oldum.

İkincisi ise yürüyen cesur yüreklerin, çok zor bir işi başardığıydı. Yüzlerine vatan ve bayrak sevgisi yansımasıydı. Gelecek için, onurlu bir yaşam için yürüyorlardı. Çocuklarımız için, o zor, bir o kadar da gururlu adımları atıyorduk. Her görüşten, her renkten insan sadece ‘adalet’ diye haykırıyordu. Birbirinden destek alıyor, yardımcı oluyor, suyunu, yiyeceğini, yüreğini paylaşıyordu.

Ara sıra çirkin sataşmalara gülüp geçiyor, onlara inat adımlarını biraz daha sert atıyordu. Yürüyen bu yürekli canlarla gurur duydum, umutlar tekrar filiz veriyordu. Sanki Ankara’dan İstanbul’a kadar yollarda, dağlarda, yüreklerde çiçekler açıyordu. Başta sayın genel başkanımız olmak üzere adımlarını hak, hukuk, adalet için atanlar, orda olamayıp da yüreklerinde adımlayanlar, bu vatan sahipsiz değil diyor ve bir tarih yazıyor. Tarihleri boyun eğenler değil, korkanlar değil, direnenler yazar” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here