CHP’li Vekil Ertem’den ‘Büyük İstanbul Mitingi’ne Çağrı

0
140

“Bu Yürüyüş, Adaleti Yeniden İnşa Etme Yürüyüşüdür”

‘Adalet Yürüyüşü’nün sonuna yaklaşırken yürüyüş ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve toplumun her kesiminin katılımına açık “Adalet Yürüyüşü”; hak, hukuk, adalet isteyen ve arayan bütün duyarlı insanlarımızın yürüyüşüdür” dedi.

Bu yürüyüşte atılan adımların hedefinin sadece Maltepe’ye gitmek olmadığını, bu adımların hedefinin; tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye’yi, adaleti esas alan bir Sosyal Hukuk Devletini yeniden kurmak olduğunun altını önemle çizen Milletvekili Ertem; “Adaletin yok olduğu, gerçek suçluların serbest bırakılarak, masum insanların haksız yere tutuklandığı, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin ve birçok masum insanın cezaevlerine doldurulduğu karanlık bir dönemden geçiyoruz. Yargı siyasallaşmış, tek adam emrine girmiş ve ‘yargılı infaz’ dönemi başlamıştır.

Bugün iktidarı elinde bulunduranlar, sistemli ve planlı bir şekilde Laik Demokratik Cumhuriyetimizin değerlerine ve kazanımlarına saldırmakta, Hukuk Devletinin vazgeçilmez unsuru olan adalet kavramını tahrip etmektedir.

Eğer bir toplumda yargıya güven kalmamışsa, adalet yoksa, insan hakları ayaklar altındaysa, demokrasinin evrensel değerleri çiğneniyorsa o zaman o toplumun, demokratik hukuk kurulları içinde kalarak direnmesi meşru hale gelmiş demektir.

Laiklik için, demokrasi için, sosyal demokratik hukuk devleti için, özgür, mutlu, barış içinde yaşamak için, iktidarın hak, hukuk, adalet tanımayan uygulamalarına karşı çıkmak için sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partimizin üyeleri ve toplumun her kesiminden vatandaşlarımız ile Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe cezaevine kadar yürüyoruz.

Bu yürüyüş ülkenin, geleceğin, çocuklarımızın, çalışanların, işsizlerin, eğitimcilerin, yoksulların, esnafların, çiftçilerin, basın mensuplarının, kadınların ve toplumun her kesiminin korkudan, endişeden silkelenip, tek adamcı uygulamalar ve baskılardan kurtulup, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti yeniden inşa etme yürüyüşüdür. Adaletsizlik ve hukuksuzlukların karşısında; hukukun, düşünce ve basın özgürlüğünün yanındayız. Bu onurlu mücadeleye destek vermek isteyen Hataylı hemşerilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı Pazar günü Maltepe sahilindeki Adalet mitingine bekliyoruz.  Unutmayın ki Adalet Herkese bir gün lazım olur” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here