“Yoksullar Ordusu Büyüyecek..!”

0
87

Eğitim-İş İskenderun Temsilcisi Başkanı Hasan Kuş, Son Yapılan Zamlara Tepki Gösterdi…

Eğitim-İş İskenderun Temsilcisi Başkanı Hasan Kuş, sendika binasında bir açıklama yaparak, son zamlara değindi. Ak Parti hükümetini ülkenin ve halkın ihtiyacı olmayan alanlara bol keseden para harcamakla suçlayan Kuş, hükümetin, bütçe açığı beklentilerin üzerinde gelişince de vergi artışları ve zamlar yoluyla elini vatandaşın cebine attığını öne sürdü.

Bütçe açığını kapatma telaşıyla art arda yapılan yüksek oranlı zamlarla, halkın ekmeğinin biraz daha küçüleceğini, yoksullar ordusu daha da büyüyeceğini, mevcut yoksulların daha da yoksullaşacağını ifade eden Kuş, “Çünkü yapılan zamlar, ulaşım başta olmak üzere hizmet fiyatlarına ve temel tüketim maddelerinin tamamına yansıyarak, dalga dalga yayılacak. 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına toplamda yüzde 6’lık artışı reva gören AKP hükümeti, son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 48.9, elektriğe ise yüzde 32,6 oranında zam yaptı. Benzinin litre fiyatı ise yılbaşından bu yana yüzde 14,55 arttı. Yani hükümet, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldı” dedi.

Hükümetin, iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamu çalışanlarının kazanılmış haklarını gasp eden, emeklerini yok sayan, yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum eden bir anlayış içerisinde olduğunu iddia eden Kuş, hükümetin şimdi de kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu. Kuş, “Toplu İş İlişkileri yasası TBMM’de görüşülürken gazetelere, “memurun iş güvencesi kalkıyor” haberini veren AKP hükümeti kendi yandaşlarıyla çalışabilmesi için “Sözleşmeli” uygulamasını yaygınlaştıracak, devlet memurluğu yerine cemaatlerden, tarikatlardan oluşacak “hükümet memurluğu”nu yaratacaktır. Eğitim-İş olarak; kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak, kamusal hizmetleri ticarileştirip, özelleştirecek, ulus devleti çökertecek ve sendikaların kapısına kilit vurulmasına neden olacak düzenlemeye karşı hükümeti uyarıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Kamu çalışanlarının haklarına yönelik saldırılar karşısında tüm kamu çalışanlarını duyarlı olmaya, kamu sendikalarını da eylem birlikteliği içinde hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here