“Savaş Ölümdür, Yok Olmak ve Yok Etmektir”

0
65

Emek ve Demokrasi Platformundan Tezkere Değerlendirmesi…

Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, çıkarılan tezkerenin savaşa hazırlık anlamına geldiği ve Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına saplanması tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Suriye ile ilgili yaşanan gelişmeleri ele alan Emek ve Demokrasi Platformu, geçtiğimiz hafta sonu boyacılar parkında toplanarak, ülkeyi gelecekte bekleyen tehlikeler konusunda hükümeti uyardı. Platform adına konuşan Selçuk; “Ortadoğu, uzun bir süredir yaşanan çatışmalar ile dünya emperyalist güçleri tarafından yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor. Halklar arasındaki çelişkiler sürekli olarak kışkırtılarak çatışmalar çıkarılıyor, bu başarılamadığında doğrudan müdahale edilerek planlanan sisteme uygun hale getiriliyor. Bu çatışmalar Büyük Ortadoğu Projesini gerçekleştirmek adına çıkarılmaktadır.

Amerika tarafından Malatya Kürecik’te kurulan füze üssü komşu ülkeler tarafından tehdit olarak kabul edilmiş, Irak içerisinde yaşanan sorunlarda AKP hükümeti taraf haline gelmiş ve en son Suriye’de yaşanan çatışmanın tarafı ve bizzat muhalif güçlerin destekçisi olarak Türkiye’yi savaşın içine sokmuştur” dedi.

Hiçbir şekilde taraf olmamamız gereken bir iç çatışmada hükümetin çatışmacı, taraf olan yaklaşımının her gün ülkeyi savaşa sürüklediğini öne süren Selçuk, “Hükümet tarafından çıkarılan tezkerenin savaşa hazırlık anlamına geldiği Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına saplanması tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz.

Savaş ölümdür, yok olmak ve yok etmektir. Halkın hiçbir şekilde tarafı olmadığı bir savaşta kayıplar vermeyi ve komşu halklarla düşman haline gelmemiz kabul edilemez. Emperyalist güçlerin planları doğrultusunda kardeş halkların kanını dökmek veya kanımızı dökmek istemiyoruz. Sorunların savaşla değil, demokratik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz. Hükümeti, halkı yok sayan daha fazla kan dökülmesine neden olacak içte ve dıştaki sertlik yanlısı politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi. Okunan basın bildirisinde Kürtçe yazılı “Kadınlar Eşitlik İstiyor” pankartı açıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here