Korsan Dershanecilere Baskın!

0
94

Milli eğitim, polis ve zabıta ekipleri tarafından ortaklaşa düzenlenen baskınlarda korsan yollarla dershanecilik yapan iş yerleri tespit edilerek haklarında işlem yapıldı.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Düzen başkanlığında polis ve zabıta ekiplerinden oluşan denetim ekibi tarafından ruhsatsız olarak yasal olmayan yollardan eğitim danışmanlığı ve dershanecilik adı altında sözde eğitim veren iş yerlerine şok baskınlar yapıldı.

Baskınlar sırasında bir çok öğretmenin “burada ne işiniz var” sorusuna verdikleri cevap ise çay içmeye geldim oldu. Ruhsatı ve iş yeri çalıştırma belgesi olmayan aynı zamanda kapalı mekanda sigara içirilmesi ile ilgili tutanaklar tutuldu.

Yetkililerin dershane konumunda bir yere düzenledikleri baskında ise ücret konusunda ilginç diyaloglar yaşandı. Öğrenci ve öğretmenler derste iken sınıfa giren Yaşar Düzen ve diğer denetimciler fotoğraf çekerek tespitlerini güçlendirdiler. Öğrenciler dershaneye ne kadar ücret ödendiğini babalarının bildiğini belirterek ücretlerin hesaplı olduğunu söylediler.

Şok baskınların ilçede duyulması üzerine kaçak çalışan bazı sözde dershaneler ise apar topar öğrencileri evlerine gönderdiler. Yapılan aramalarda dershane olarak çalıştırılan iş yerinin ne ruhsatının ne de başka resmi bir evrakının olmadığı tespit edildi.

Milli eğitim şube müdürü Yaşar Düzen yaptıkları denetimlerde kaçak olarak eğitim hizmeti verilmeye çalışıldığını tespit ettiklerini belirterek bu iş yerleri ve kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belediye ve emniyetin de kendi yönünden cezai işlem uygulayacağını söyledi. Düzen bu denetimin daha sık yapılacağını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here