Yine Canlı Bomba Vahşeti

0
164

suruçta katliam1Suruç’ta Yaşanan Korkunç Patlamada Onlarca Genç Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün öğle saatlerinde korkunç bir saldırı yaşandı. Parça tesirli bombayla gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelerde 28 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla genç yaralandı.

Şanlıurfa Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bahçede saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Kobani’ye geçmek için önceki gün İstanbul’dan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 genç Amara Kültür Merkezi’nde konaklıyordu. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ‘Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yapmaya hazırlandığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi.

Canlı bomba saldırısının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Güvenlik güçleri saldırı sonrası çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye Diyarbakır’dan çok sayıda kara ve hava ambulansı sevk edildi. Yaralılar ile ölenlerin cesetleri Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralılardan durumu ağır olanlar ise Şanlıurfa’daki hastanelere sevk edildi.

suruçta katliam2

İlçede yaralılar için kan anonsları yapıldı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’taki patlamanın canlı bomba olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi. Vali Küçük, patlamayla ilgili incelemelerin devam ettiğini belirterek, Suruç’a giriş ve çıkışların vatandaşların güvenliği için, infiale karşılık kontrol altında olduğunu kaydetti.

Bu arada Kobani’deki patlamanın Suruç’taki patlamayla birlikte eş zamanlı olarak meydana geldiği belirtildi. Korkunç saldırı sonrası Başbakanlıkta kriz masası kuruldu. Olayı yakından takip eden Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk bilgileri Bakan Sabahattin Öztürk’ten aldı. Davutoğlu’nun talimatı üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bölgeye gitti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here