CHP’li Vekil Topal; “Bizim Barış Güvercini Uçurduğumuz Saatte Suruç’u Kana Buladılar”

0
89

serkan topal3CHP’li Vekillerin Reyhanlı’dan Suriye’ye barış güvercini gönderdi dakikalarda Suruç’ta yaşanan bomba faciasının kendilerini üzüntüye boğduğunu ifade eden CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, faciadan hükümeti sorumlu tuttu.

Ülkemizi Ortadoğu bataklığına çekenlerin, çetelere tırlarla silah yollayanlar olduğunu savunan Milletvekili Topal; “Daha fazla kan akmasın diye, çocuklar ölmesin, insanlar yurtlarından olmasın diye Reyhanlı sınırında beyaz güvercinler uçurduk. Savaşa hayır diye bağırdık. Suriye’deki kardeşlerimize ve IŞİD zulmüne direnen herkese kardeşlik mesajları verdik. Bizim barış güvercinlerini uçurduğumuz saatte IŞİD ve onun destekçileri Suruç’u kana buladı. Suruç’ta kan aktı. Ve maalesef hükümetin dış politikası kanlı sonuçlarla devam etmeye başladı. Peki ülkemizi Ortadoğu bataklığına çekenler kimlerdir? Bu cinayetlerden kimler sorumludur? Kimler bu katliamı yapanları okşayarak sevmektedir?

Cevap basittir. Bu çetelere kimler tırlarla silah yolluyorsa bu katliamın müsebbibi de onlardır! Kimler IŞİD’i bizim çocuklar diye seviyorsa katliamcılar onlardır. Her konuşmasında mezhep çatışmasını kimler körüklüyorsa bu katliamın destekçileri de onlardır. Bizler barışa inancımızı bir kez daha tekrarlayarak sorumluların bir an önce bulunmasını istiyoruz.  Hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyorum. Halkımızın başı sağ olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here