Yılmaz; “Gümrük Laboratuarı Bölgemize Hayırlı Olsun”

0
106

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Gümrük Laboratuarı Bölgemize Hayırlı Olsun”

Gümrük Laboratuarının İskenderun Teknik Üniversitesi’nde kurulmaya başlanmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İskenderun Gümrük Laboratuarı bölgemiz için hayırlı olsun” dedi.

Üyelerinden gelen talepler neticesinde, bu sorunu gündeme alarak çözüm üretilmesi noktasında çalışmalar yürütmeye başladıklarını, olumlu sonuçlanmasından ötürü memnun olduklarını kaydeden Yılmaz; “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’na seçildiğimiz günden bu yana, oda olarak tespit ettiğimiz ve çözüm önerileri sunduğumuz bölge sorunlarımızın büyük bir bölümü olumlu sonuçlara ulaştı. Bu sorunlardan en önemlilerinden biri de Gümrük Laboratuarı ihtiyacıydı. Bölgemizde Gümrük Laboratuarı’nın olmayışı, ithalat ve ihracat yapan firmalarımızın Mersin Gümrük Laboratuarıyla çalışmasını zorunlu hale getirmekte, bu durum firmalar açısından hem zaman kaybına hem de maddi külfete neden olmaktaydı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de, üyelerimizden gelen talepler neticesinde, bu sorunu gündemimize alarak çözüm üretilmesi noktasında çalışmalar yürütmeye başladık” dedi.

Gümrük Laboratuarı’nın İskenderun’a kazandırılması noktasında, İTSO Yönetim Kurulu’nda göreve başladıkları ilk günden bugüne, oda olarak birçok çalışma gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz; “Gümrük Laboratuarı’nın bölgemize kazandırılması talebimizi yaklaşık 6 yıldır her platformda dile getirme ve bu beklentimizi karar verici üst mercilere ulaştırma noktasında oda olarak gerek şehir içinde gerekse şehir dışında birçok yetkiliyle görüşmeler yaptık. Bakanlarımıza, Valilerimize Milletvekillerimize, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kısaca birçok üst düzey yetkiliye bu ihtiyacın giderilmesine ilişkin taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak birçok defa ulaştırdık. Bu gayretlerimiz sonucunda ise; Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılının mart ayındaki İskenderun ziyaretinde, Gümrük Laboratuarı’nın bölgemize kazandırılacağının müjdesini almış olduk. Uzun süredir birçok Sivil Toplum Kuruluşu, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte vermiş olduğumuz uğraş ve göstermiş olduğumuz gayret neticesinde, bölgemize önemli faydalar sağlayacağına inandığımız Gümrük Laboratuarı’nın İskenderun Teknik Üniversitesi’nde kurulmaya başlanmasından büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Özellikle dış ticaret ve lojistik konularında faaliyet gösteren üyelerimiz ve sanayicilerimiz açısından büyük önem taşıyan bu yatırımın bölgemize kazandırılması, firmalarımızın hem zaman hem de maliyet kaybının önüne geçilmesini sağlayacaktır. Bu durumu geniş bir açıdan değerlendirdiğimizde ise; maliyetleri azalan firmalarımızın finansal yapısı güçlenecek, bu durumun ticari hayatın tüm bileşenlerine olumlu yansımaları olacak, güçlenen firmalar bölgemize daha fazla katma değer ve daha fazla istihdam sağlayacaktır. Kısaca hepimiz bir şekilde kazanmış olacağız.

Bu sürece çok değerli katkılar sağlayan; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ticaret Bakanlığımıza, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, Hatay Milletvekillerimiz Sayın Abdulkadir Özel, Sayın Suzan Şahin ve emeği geçen tüm vekillerimize, İskenderun Kaymakamımız Sayın İskender Yönden’e, İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörümüz Sayın Türkay Dereli’ye ve tüm İSTE ailesine, ekonomik katkılarından dolayı özellikle Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Sayın Uğur Ateş’e ve tüm AKİB camiasına, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubemize, Tosyalı A.Ş.’ye, Atakaş A.Ş.’ye ve adını sayamadığımız emeği geçen, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

İskenderun Gümrük Laboratuarımızın bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor, sizlere saygılarımı sunuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here