Sağlığımız İçin Yürüyelim Arkadaşlar (5)

0
36

Değerli okurlarım, sporu ve özellikle yürümeyi ciddiye almayanlara altını çizerek söylemek istiyorum ki; yürümek yaşam veren bir spordur. Olabilecek olumsuzluklara karşı çıkar. Bununla beraber yürümek için elverişli bir parkur olmayabilir. Bunu şanssızlık olarak kabul etmeyebiliriz.

Mevsim itibariyle yağışlı ve çok soğuk havalarda yürümenin esbab-ı harbiyyesi olamaz. Size göre müsait havalarda yürüyüş için zamanlama çok önemlidir. Mümkünse, ya güneş doğarken ya da güneş batarken en idealdir.

Önemli bir konuyu da söylemeden geçemem. Spora başlarken hem sevinmeli ve de hem de heyecan duymalıyız. Yaptığınız spora değer vermezseniz ondan gereği kadar yararlanmanız mümkün değildir. Yukarıda söylediğim gibi müsait olmayan havalarda spor yapmak resmen hastalığa davetiye çıkarmak demektir. Maddi durumunuz müsaitse kapalı spor salonlarından yararlanabilirsiniz.

Burada, akla gelmeyen ve ciddiye de alınmayan bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Giysiniz rahat, hava da güzel ve siz arzu ile yürüyüş sporunu gerçekleştiriyorsunuz. Sizin gibi spor yapan bir arkadaşınızla karşılaştınız, tabi ki görmezden gelmeyeceksiniz. Sıcakkanlı bir millet olduğumuzdan arkadaşınızla sarılıp öpüşüyorsunuz.

Bunun ne sakıncası var demeyin sakın. O sıcakkanlılığı göstermeyin. İkinizde hareket halinde olduğunuzdan, vücut toksinleri atma durumundadır. Sarılma olayı gerçekleştiğinde ne var ne yok birbirinize ikram etmiş olacaksınız. Çok ilginçtir bu yaklaşım istemeden oluyor ve ciddiye alınmayan ama ciddi sonuçlar doğuracak bu sarılmalara, öpüşmelere karşı müteyakkız olmamız gerekiyor.

Yürüyelim arkadaşlar diyorum ya, yürümek ücretsizdir, masrafsızdır ve her tarafta da yapılabilir. Sadece trafiği yoğun olan mahallelerde bu sporu yapmamanız, başka şansınız yoksa çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

Yürüyüş sporu yaşamımızda alışkanlık haline gelmeli. Bununla da yetinmeliyiz. İşimize giderken arabamızı 300-500 metre mesafede park edip oraya kadar yürüyün. Asansörle fazla samimi olmayın ve üç beş kat bastırın çıkın ve bunun faydasını göreceksiniz. Saatlerce hareketsiz kalmayın bu çok sakıncalıdır. Çayınızı, suyunuzu kendiniz alın. Bu yaklaşımınız evdekilerin de hoşuna gidecektir.

Fazla sohbet etmemek kaydıyla birkaç kişiyle yürümek moral açısından iyidir. Sadece yürüyüşü terk eden siz olmayın. Boşuna ter atmıyorsunuz ve attığınız bir damla ter, bir çay kaşığı suya tekabül ediyor unutmayın. Hepinize iyi yürüyüşler dilerim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here