Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasının Şampiyonu Galatasaray Oldu

0
213

kızlar basketbol1Hatay, Sarı-Kırmızı’lılara Uğurlu Geldi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ilimizde düzenlenen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında şampiyon Galatasaray oldu. Antakya Kapalı Spor Salonunda oynanan final maçında Galatasaray, İstanbul Üniversitesi’ni 75-53 yenerek turnuvanın şampiyonu olurken, ikinci İstanbul Üniversitesi, üçüncü ise Fenerbahçe oldu.

Faklı illerden 16 takımın katıldığı ve 6 gün süren turnuvanın kapanışında konuşma yapan TBF Hatay İl Temsilcisi Banu Mursal, turnuvayı Hatay’a veren Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ederek, turnuvada es sahipliği yapmada desteklerini esirgemeyen HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

kızlar basketbol2

Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında, asist kraliçesi İstanbul Üniversitesi’nden Neslihan Cora olurken, ribaund kraliçesi ise İzmir Buca’dan Buse Acar oldu. Sayı kraliçesi İstanbul Üniversitesi’nden İlayda Güner, en iyi guard Galatasaray’dan Eda Şahin, en iyi forvet Galatasaray’dan Meltem Yıldızdan, en iyi pivot İstanbul Üniversitesi’nden İlayda Güner, en değerli oyuncu ise Rize Belediye’den Erdenay Topçu oldular.

Bireysel performanslarından dolayı ödül almaya hak kazanan basketbolculara ödüllerinin verilmesinin ardından turnuvada 3. olan Fenerbahçe’ye kupa ve madalyalarını TBF Hatay il temsilcisi Banu Mursal, 2. olan İstanbul Üniversitesi’ne kupa ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Altyapı Sorumlusu Mehmet Döğüşgen verdi. Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray’a kupa ve madalyalarını ise Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Hasan Özyurt takdim etti. Kupa sevincini doyasıya yaşayan Galatasaraylı basketbolcular, mutluluklarını aileleriyle ve taraftarlarıyla paylaşmayı da ihmal etmediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here