“Yed-i Velayet 7 Vilayet” Kısa Film Festivaline Yoğun İlgi

0
127

5.Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet kısa film festivali halk galası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının da destekleri ile İskenderun Anıt Alanında gerçekleştirildi. Düzenlenen festivalin galasına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İTSO Başkan Levent Hakkı Yılmaz, Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun da katıldı.

İskenderun Belediyesi ve İTSO’nun ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile düzenlenen festivalde, Anadolu’dan dünyaya mal olmuş 7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 adet kısa filmin gösterimi yapıldı. Anıt Alanı’nda düzenlenen galaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Galada ilk önce, savaş mağduru kadınları konu alan bir defile düzenlendi.

7 Türk İslam büyüğünün öğretileri üzerine, savaşın mağdur çocuk ve kadınlarını konu alan 7 kısa film sinevizyon ile gösterimi yapıldı. İyiliğe sevk eden karakterlerin öğretileriyle, bu yıl savaşın mağdur kadınları ve çocukları konu aldıklarını belirten Festival Komite Başkanı Eda Sürmeli; “Amacımız bu filmler ile İskenderun, Bursa ve İstanbul gösterimlerimizi bitirdikten sonra dünya sinemasına açılmak. Filistin’in, Suriye’nin, Arakan’ın ve Bosna’nın, o acı ile yoğrulmuş toprakların bir nebze de olsa empatisini kurmak. Tüm insanlığı bu 7 kamil insanın öğretisinden hoşgörüye, iyiliğe ve sevgiye davet etmektir” dedi.

Gala Gecesinde kürsüden İskenderun halkına seslenen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “5 yıldır Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle gerçekleşen, bu yıl beşincisinin açılışının İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, kapanışının ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacağı, Anadolu’da yetişmiş ve dünyaya mal olmuş 7 İslam bilgininin öğretilerinden esinlenilerek anlatıldığı, köklü Türk-İslam medeniyetinin sanatsal bir bakış açısıyla dünyaya tanıtıldığı bu önemli Kısa Film Festivali Galasının bölgemizde düzenlenmesinin gururunu yaşamaktayız.

Tarihi milattan öncesine dayanan, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve 3 semavi dinin mensuplarının yüzyıllardır barış, dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşamını sürdürdüğü Medeniyetler Şehri Hatay’ımızın, dünya çapında ses getiren böylesine önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmasının oldukça önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu değerli festivalin, Türk sinemasına önemli eserler kazandırılarak katkı sağlanması, 7 İslam büyüğünün evrensel mesajlarının doğru olarak anlatılabilmesi, uzun zamandır savaş algısıyla mücadele eden Hatay’ımızın ulusal ve uluslararası platformda bilinirliğinin artırılması açısından da oldukça önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise düzenlenen festivalde emeği geçenleri tebrik ederek; “Bu güzel, anlamlı insan hikayelerini kaleme alanları tebrik ediyorum. Sanat yoluyla verilen bu mesajla dünyada birçok kişiye ulaşılacaktır. Bu kısa film festivalinin galasının, amacına çok yakışan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehri olan İskenderun’da düzenlenmesi çok güzel bir duygu” diye konuştu.

5.Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet kısa film festivaline destek olan İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve diğer kurum ve kuruluşlara da plaket takdim edildi.

Plaket töreni ve konuşmaların ardından Yedi Velayet 7 Vilayet Kısa filmler ilgi ve heyecanla izlenirken, Anıt alanında zaman zaman duygu ve hüzün dolu anlar da yaşandı. Gala gecesi toplu fotoğraf çektirilmesi ile son buldu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here