Yayman; “Hatay’da Çok Büyük Projelerimiz Var”

0
116

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman Vali Ata’yı Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ziyarette yaptığı konuşmada ev sahipliği ve nezaketinden dolayı Vali Ata’ya çok teşekkür ettiğini dile getirdi. Medeniyetler şehri, dillerin, dinlerin kesiştiği Hatay’da olmaktan iftihar ettiklerini belirten Yayman; “Bakanlığımızın hizmetleri bakımından da Hatay çok önemli bir destinasyon. Çünkü Türkiye’de turizm denince akla sadece deniz, kum, güneş geliyor. Ama kültür turizmi, inanç turizmi ve gastronomi turizmi bakımından Hatay çok dikkat çeken bir ilimiz. Bu sebeple Hatay’da çok büyük projelerimiz var. İnşallah mart ayında Türkiye’nin en büyük kültür merkezlerinden birinin temelini burada atacağız” şeklinde konuştu.

Sivil Dayanışma Platformu ve Memur-Sen’in ortaklaşa yaptığı faaliyet için Hatay’ı ziyaret ettiğini ifade eden Yayman; “Türkiye 16 Nisan’da çok önemli bir tarihi oylamada bulunacak. Bizce 16 Nisan, Türkiye’nin dünyanın neresinde olacağı sorusuna da verilecek cevapla ilişkilidir. Türkiye koalisyonlarla, istikrarsızlıklarla boğuşmaya devam mı edecek yoksa güçlü bir yürütme, güçlü bir yönetim ve güçlü bir liderle 21. asra mı taşınacak? Eğer 21. asır Türkiye’nin ve Türklerin asrı olacaksa bunun biz cumhurbaşkanlığı sistemi ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Türklerin töresine, ananesine uygun olan da böyle bir güçlü liderliğin olmasıdır” dedi.

Vali Ata ise yaptığı konuşmada ziyaretlerinden dolayı Sayın Bakan Yardımcımıza ve beraberindeki heyete çok teşekkür ettiğini dile getirerek; “Sizleri medeniyetler şehri Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki sizlerin bu ziyaretleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilimize yapılacak çalışmalara büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandumda ülkemiz için hayırlısının olmasını temenni eden Vali Ata, vatandaşlarımızın sistem konusunda bilinçli olarak sandığa gitmesi ve kendi hür iradesi ile oyunu kullanması gerektiğini ifade etti.

Sivil Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin ise konuşmasında; “Bir sivil inisiyatif olarak anayasa değişikliği çalışma grubu çalışmalarından bugün 14. ilimizdeyiz. İnşallah referandum tarihine kadar 50’ye yakın ilimizi ziyaret edeceğiz. Burada sivil toplum kuruluşlarımızla beraber yapacağımız toplantılarda mesele düzgün anlaşılsın, evet diyecek vatandaşımız da hayır diyecek vatandaşımız da neye evet ya da neye hayır diyeceğini bilsinler istiyoruz. Onun için böyle bir çalışma yapıyoruz. Biz Hatay gibi bir Türkiye’yi oluşturmak için çalışıyoruz. Binlerce yıllık medeniyete sahip kadim şehir olan Hatay’da bulunmaktan büyük bir keyif aldık” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyet ziyarette, Valilik binasında bulunan, Hatay Millet Meclisi Başkanı ve üyelerinin balmumu heykellerinin ve Hatay Devleti’nin tarihine ışık tutan belgelerin yer aldığı “Hatay Devleti Müzesi’ni gezdiler.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman’ın ziyaretine, Sivil Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin, Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, Prof. Dr. Kerem Alkin, Doç. Dr. Serdar Korucu da eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here